Пет цели си поставя правосъдното министерство по време на краткия

...
Пет цели си поставя правосъдното министерство по време на краткия
Коментари Харесай

Крум Зарков: България отчаяно се нуждае от нов затвор -

Пет цели си слага правосъдното министерство по време на късия си мандат, разгласи министър Крум Зарков при представянето на екипа си.

Първият от тях са законите по Националния проект за възобновяване и резистентност. На второ място Зарков сложи ефикасното използване на Закона за правосъдната власт, с който на европейските делегирани прокурори се дава администрация.

" Следващите седмици е извънредно неотложно да се направи решителна крачка за осъществяване на плана за градеж на нов затвор. България обезверено се нуждае от нов затвор от години и по него можем да се възползваме от десетки милиони по линия на Норвежкия финансов механизъм ", уточни Зарков като идващ приоритет.

Той напомни, че последната социална поръчка за построяването на нов затвор се провали и в този момент следва да се поправят някои от параметрите на плана, защото цените на доста от материалите са се повишили.

Създаване на съвет за криминологически проучвания към Министерство на правораздаването е четвъртият приоритет, тъй като " България е единствената страна в Европейския съюз, в която подобен съвет не действа, въпреки че страната ни има с какво да се гордее във връзка с науката криминалогия ", посочи още служебният министър.

Темата Шенген бе посочена като пети приоритет за екипа на Министерство на правосъдието.

" През последните години в обществото ни затихна тази тематика, а това е въпрос с голямо практическо значение за всеки български жител и бизнеса ", съобщи Зарков.

" Приоритетите ни са реалистични и нужни и би трябвало да бъдат изпълнени в този момент, тъй като имат значими на практика последствия ", заключи Крум Зарков. 

Заместник-министри на правораздаването ще бъдат Мария Павлова, Юлия Ковачева, Емил Дечев.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР