Пет случаи на ухапани от кърлежи са регистрирани само за

...
Пет случаи на ухапани от кърлежи са регистрирани само за
Коментари Харесай

5 случая на ухапани от кърлежи през последната седмица в Пловдив

Пет случаи на ухапани от кърлежи са регистрирани единствено за последната седмица в Пловдив. Това оповестиха от Регионалната здравна ревизия пред TrafficNews . От началото на април случаите в града и региона са общо 11.  
Прочетете още
От началото на годината са потвърдени общо 6 случая на болни от Лаймска болест, породена от захапване от кърлеж. Няма регистрирани заболели от Марсилска тресчица, съобщи доктор Милена Панайотова – шефът на дирекция " Надзор на заразните заболявания " към РЗИ.

„ Времето в този момент е уместно за кърлежите - влажно, топло. Нека хората бъдат деликатни какви места посещават, да оглеждат телата си след разходки изключително по затревени пространства “, предложи експертът. 

За варицела и скарлатина РЗИ регистрира почти сходни темпове на заболеваемост в Пловдивско. За април броя на инфектирани с варицела в бил 280. Заболелите от скарлатина пък са наброявали 129. Грипната вълна от дълго време е отшумяла. 

Отчита се обаче огромен растеж на з aболелите от COVID-19 в Пловдивско , които през април са били с близо 80 случая повече. За миналия месец в региона са регистрирани общо 273 случая, като в предходния март са били 197.

Това обаче не трябва да е мотив за терзание, показват от здравната ревизия, тъй като хора, които боледуват тежко, съвсем няма. За месеца е бил регистриран един смъртен случай от респираторния вирус.

На този декор Пловдивско регистрира по-нисък % на 14-дневна заболеваемост по отношение на страната. По последни данни в района тя е към 26 на 100 000 души, до момента в който в България – 31 на 100 000.



Данни на НЦЗПБ сочат, че за интервала от 27 април до 2 май са регистрирани 880 случая на COVID-19 в цялата страна. За седемте дни преди този момент те са били 1251 случая, т.е. с към 30% по-малко. Няма обаче особена смяна в броя на позитивни проби, които през въпросната седмица са били 7.13% от всички проучвания,  за седемте дни преди този момент - 7.51%.

Разпространените новите разновидности на респираторния вирус, всички райони в страната не престават да са в „ Етап 0 “ на заболеваемост.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР