Пет са условията на бившите служебни министри Кирил Петков и

...
Пет са условията на бившите служебни министри Кирил Петков и
Коментари Харесай

Петков и Василев поставиха пет условия за предизборно споразумение за НС и правителство |

Пет са изискванията на някогашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев за сключване на предизборно съглашение за стабилно парламентарно болшинство и държавно управление след изборите. Разговори ще се водят с всички политически сили, които ги припознаят.

Условията бяха оповестени от двамата в Стара Загора.

" Първото е да не се усилват налозите , а да си ги събираме всичките налози. Вторият принцип е да се спрат всички течове в страната , тъй че да може да се използват парите. Всички служащи и всички компании да заплащат налози дейно. Третото нещо, което за нас е значимо - в действителност да тръгне да работи образованието . И на не последно място - да забравим за лекуването в чужбина , да можем да се лекуваме в България качествено и без да се доплаща ", съобщи Асен Василев.

Споразумението с политическите сили минава и през смяна в Закона за правосъдната власт във връзка с прокуратурата.

" Прокуратурата не работи - ние го усетихме. Четири месеца подавахме папки в прокуратурата и все едно, че ги пускаме в празна пощенска кутия ", разяснява Кирил Петков.

Засега най-близко до осъществяване на тези критерии са " Демократична България " - от дясно, и " Изправи се БГ! Ние идваме " - от ляво, стана ясно от думите на Петков и Василев.

Споразумение за правилата на идващото ръководство на смяната, излъчено от болшинството на почтените в идващия парламент, ще бъде подписано след диалози, сподели Мая Манолова от ИБГНИ.

Засега от Демократична България не са коментирали изискванията, сложени от " Продължаваме промяната ". Преди дни съпредседателят на Демократична България Христо Иванов даде да се разбере, че обединението желае общо явяване с новата групировка на парламентарния избор на 14 ноември. За същото настоя и евродепутата Радан Кънев. Това обаче не се случи.

Кирил Петков разяснява и проблема с канадското си поданство. От думите му се разбра, че няма желание да върви до канадското посолство в Букурещ, с цел да получи документ, че не е жител на тази страна.

" В идващите 60 дни имам друга работа, а и не желая това кой да взе участие в ръководството на България да зависи от административен акт на непозната страна. Аз съм направил своето волеизлияние да се откажа от канадското си поданство в точния момент и съм върнал канадския си паспорт. Може би знаете какво значи това - че се отхвърлям от 1000 $ месечно към пенсията си и от техните обществени осигуровки. Така че очаквам Конституционният съд да удостовери, че съм прав ", бе безапелационен той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР