Пет приоритета си поставя Крум Зарков в мандата си като

...
Пет приоритета си поставя Крум Зарков в мандата си като
Коментари Харесай

България в Шенген - въпросът не е само технически, предупреждава Крум Зарков

Пет целта си слага Крум Зарков в мандата си като длъжностен правосъден министър. На конференция пред публицисти Зарков уточни, че целите са реалистични и нужни, като би трябвало да бъдат изпълнени в този момент, тъй като имат значими на практика последствия.

Това са приемане на законите по Плана за възобновяване и резистентност, промените в Закона за правосъдната власт, посредством които на европейските делегирани прокурори се дава администрация, извънредно налага се да се направи решителна крачка за осъществяване на плана за, основаване на Съвет за криминологични проучвания към Министерство на правораздаването и влизането на България в Шенген .

Крум Зарков е в непрестанен контакт със служебния вътрешен министър по тематиката Шенген. Той е сигурен, че всички забавяния ще бъдат преодолени до идването на инспекцията. Припомняме, че през септември се чака следващата инспекция от Европейски Съюз за техническата подготвеност на страната ни.

Въпросът за Шенген не е въпрос единствено за техническата подготовка , посочи служебният правосъден министър.
 Крум Зарков се захваща с нов затвор, Плана и наказателните процедури
Крум Зарков се захваща с нов затвор, Плана и наказателните процедури

Крум Зарков ще се води по правилата на Надежда Йорданова

Като обосновка по целите Зарков уточни, че политическите разтърсвания не би трябвало да се отразят на приемането на законите за Плана за възобновяване и резистентност. Нямаме време за губене, предизвести той.

Министерският съвет да даде на Висш съдебен съвет постройка за европейските делегирани прокурори, настоя Зарков.

България обезверено се нуждае от нов затвор. Би било грехота да се изпусне опцията за създаване на нов затвор и да не се възползваме от норвежкия механизъм, посочи Крум Зарков.

За да се изпълнят целите, е основан екип в Министерство на правораздаването. За тази цел заместник-министри на правораздаването ще са Мария Павлова , която ще дава отговор за построяването на пандиза, Юлия Ковачева ще е ангажирана с първия приоритет за законите по Плана, Емил Дечев ще има отговорност за действието на дирекция " Българско поданство ", а за шеф кабинет е назначена доцент Мирослава Манолова .

Ще работим в темп, умело и транспарантно, увери още Крум Зарков.
 Крум Зарков: Сега е моментът да сложим тематиката
Крум Зарков: Сега е моментът да сложим тематиката " Шенген "

Трябва да създадем по този начин, че идващия парламент да влезе с летящ старт и да стартира да работи



Няма потребност да се измисля скица за премахване на основния прокурор, тя е ясно написана в закона - по кое време и по какъв начин може да се в профил от служба. Нямаме упоритост да вършим нищо друго с изключение на поставените цели и задания, изясни той.

На брифинга като длъжностен министър Крум Зарков не даде оценка за основния прокурор Иван Гешев, заявявайки, че до този миг е имал задоволително благоприятни условия и мотиви да го прави.

Гешев ще бъде основен прокурор, до момента в който аз съм длъжностен министър на правораздаването, само че има неща, които би трябвало да се свършат във Висш съдебен съвет, сподели още Крум Зарков.

Крум Зарков отхвърли да разяснява и тематиката с напрежението сред него и сътрудниците му, които одобриха да станат част от служебното държавно управление, и Българска социалистическа партия. Припомняме, че партията след Национален съвет.

" Аз съм член на Българска социалистическа партия, социалист, подобен бях преди да бъда длъжностен министър на правораздаването, подобен ще бъда и по-късно ", съобщи единствено Зарков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР