Пет пъти са скочили разходите на областната болница в Ямбол

...
Пет пъти са скочили разходите на областната болница в Ямбол
Коментари Харесай

Болницата в Ямбол се задъхва заради високите сметки за ток

Пет пъти са скочили разноските на регионалната болница в Ямбол за ток, газ и О2 през последните два месеца, оповестява БНР.

Не е ясно докога управлението на лечебното заведение ще е способно да погасява отговорностите, защото приходите остават непроменени.

Изпълнителният шеф на МБАЛ " Св. Пантелеймон " доктор Панайот Диманов уточни, че скокът на разноските е фрапантен.

Ако в минали години за най-тежките интервали - декември, януари и февруари, сме плащали към 65 000 лева Месечно, в този момент сложете 5 пъти повече, значи към 350 000 - 400 000 лева ще са нужни , уточни той.
 НСОРБ търси поддръжка от държавното управление поради високите сметки за ток
НСОРБ търси поддръжка от държавното управление поради високите сметки за ток

В момента общините имат потребност повече от всеки път от поддръжката на държавното управление

Една от главните аргументи за големия разход за отопление и ток е павилионният вид на болничното заведение, която се състои от 17 здания.

Диманов изясни, че те са доста огромна сума и несъизмерими с приходите на лечебното заведение. " Ние би трябвало, с цел да компенсираме, да увеличим тройно, четворно приема на жители. Значи от кое място ще дойдат тези жители на Ямболска област, тъй като сме комерсиално сдружение ", изрази неразбиране той.

Според него е обикновено производители и търговци да си усилват цените. Болницата обаче е комерсиално сдружение и цените на активността й стоят същите, разясни медикът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР