Пет пъти са се увеличили случаите на COVID-19 в Турция

...
Пет пъти са се увеличили случаите на COVID-19 в Турция
Коментари Харесай

Пет пъти са се увеличили случаите на COVID в Турция за последните седмици -

Пет пъти са се нараснали случаите на COVID-19 в Турция за последните три седмици, сочат данни на турското министерство на опазването на здравето, представени от телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

По най-нови данни през последните няколко дни се отчитат приблизително по 8 000 новозаразени на ден. Увеличава се броят на пациентите в интензивните отделения в лечебните заведения.

В интервала 13-19 юни са били регистрирани 10 954 нови случаи, за 20-26 юни има данни за 26 635 новозаразени, а в интервала 27 юни-3 юли се оповестява за 57 113 нови случая на COVID-19 в Турция.

Най-тревожна е обстановката в огромните градове в страната, като в Истанбул и Анкара случаите са се нараснали с 20 на 100, предава Българска телеграфна агенция.

Експерти предлагат още веднъж да се вкара наложителното носене на защитни маски на закрито . Очаква се още по-голямо нарастване на инфектираните поради събирането на доста хора във връзка идния Курбан байрам, както и поради обстоятелството, че има голямо скупчване на туристи в огромните градове и морските курорти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР