Пет партии биха влезли в парламента при нови избори. Това

...
Пет партии биха влезли в парламента при нови избори. Това
Коментари Харесай

Маркет Линкс: Пет партии влизат в парламента при нови избори

Пет партии биха влезнали в Народното събрание при нови избори. Това демонстрират данни от изследване на Маркет Линкс, осъществено взаимно с БиТиВи. То е извършено в интервала 24 февруари - 3 март измежду 1058 пълнолетни жители по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.

ГЕРБ-СДС резервира позицията си на първа политическа мощ с 23,6% поддръжка. Втората позиция е за ПП-ДБ с 17,9%. Челната тройка се добавя от Движение за права и свободи с 12, 7 %. На четвърто място се подрежда Възраждане с 9,1%, а пети са Българска социалистическа партия с 7,4 %. Има Такъв Народ остава под чертата с 3,3 %.

Близо 6,9 % от интервюирана биха дали своят вот за групировка, която не е показана в 49-ото Народно събрание. 15,5% са колебаещите дали биха дали своят вот. 3,1 от респондентите не поддържат никого.

Проучването на Маркет Линкс демонстрира, че електоралните настройки за европейските избори са сходни. Най-вероятно е всички партии в 49-ото Народно събрание, като се изключи Има Такъв Народ, да излъчат представители в Европейския парламент . Три партии бележат растеж в поддръжката си, като " Възраждане " са съумели да се нареждат като единствената открита евроскептична националистическа мощ.

Остава ниско доверието към Народно събрание и държавното управление. Подкрепата за Народно събрание е едвам 11%. Подкрепата за държавното управление пък е 20 пункта.

55% от интервюираните са настроени отрицателно към ротацията. 28% пък я поддържат. 17% нямат мнение по тематиката.

Близо 46% от респондентите считат, че меморандума на ПП-ДБ цели да провали ротацията и да се отиде на избори. Срещуположното мнение споделят 30%. 24% нямат мнение по въпроса.
 Повечето българи избират ротация Денков-Габриел пред нови избори
Повечето българи избират ротация Денков-Габриел пред нови избори

Близо 53% обаче не харесват актуалното правителство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР