Пет основни приоритета съдържа Програмата за управление на България за

...
Пет основни приоритета съдържа Програмата за управление на България за
Коментари Харесай

5 приоритета до края на 2024 година в програмата на правителството


Пет съществени целта съдържа Програмата за ръководство на България за интервала от юни 2023 година до декември 2024 година, призната от държавното управление през днешния ден:
Присъединяване на България към Шенгенското пространство до края на 2023 година Целта е да се изпълнят всички нужни действия, с цел да се отговори на условията на европейските сътрудници за приемане на страната ни в Шенген. Правителството ще укрепи граничния надзор, като сътвори ефикасна инфраструктура и организация на работа, с което България ще способства за общата сигурност на европейските граници. Ще се вкара комплекс от нови антикорупционни ограничения и ще се реформират службите за сигурност. Отпадането на границите сред България и съседите й от Европейски Съюз ще докара до значително облекчение на трафика и редуциране на времето за престой по границите, ще даде спомагателен подтик на туризма, търговията и всички други сфери на трансграничния бизнес.Присъединяване към еврозоната от 1 януари 2025 година България ще работи в тясно съдействие с европейските институции и сътрудници, с цел да извърши всички нужни условия за сполучливо привършване на процеса. Кабинетът ще предложи бюджети за 2023 и 2024 година с 3-процентен годишен бюджетен недостиг. Ще организира огромна разяснителна акция за изгодите от въвеждането на единната европейска валута, която има за цел да опровергае популяризираната дезинформация и да разсее терзанията на част от българските жители. В нея държавното управление ще отстоява множеството изгоди от еврото за жителите, предприятията и стопанската система като унищожаване на таксите за превалутиране; стимулиране на европейските вложения в България и основаване на повече, по-качествени и по-добре заплатени работни места; усилване на конкурентоспособността на българските предприятия; повишение на ценовата и икономическата непоклатимост и ускорение на растежа; облекчение и поевтиняване на търговията на българските предприятия в еврозоната и отвън нея; по-добре интегрирани и заради това по-ефективни финансови пазари.
3.Овладяване на инфлацията. Правителството ще предприеме нужните ограничения и промени, с цел да стабилизира цените на стоките и услугите и да сътвори удобна икономическа среда за бизнеса и за жителите. Министерският съвет ще поддържа и насърчи развиването на нововъведенията и на промишлеността, както и на селското стопанство. Ще ускори контрола върху целесъобразното потребление на дотациите и против евентуални злоупотреби с предоставените финансови средства.
Изпълнение на промените и плановете от Националния проект за възобновяване и резистентност (НПВУ). Кабинетът ще предприеме съответни дейности, в това число и посредством законодателни начинания, с цел да обезпечи ефикасното осъществяване на НПВУ и усвояването на идващите заплащания. Ще се положат основите за зелена и цифрова промяна на стопанската система в подтекста на амбициозните цели на Европейския зелен пакт. Изпълнението на НПВУ ще възвърне капацитета за напредък на стопанската система, ще го развие и увеличи, с което в дълготраен проект ще се реализира стратегическата цел за конвергенция на българската стопанска система и равнене на равнищата на приходите в България със средноевропейските.Подобряване на успеваемостта и прозрачността на ръководството на общинските планове. Правителството възнамерява целеви финансов запас за общински планове, което ще разреши на общините да осъществят предпочитаните си начинания за развиване и възстановяване на услугите за жителите. За да се подсигурява оптималната гласност и бистрота при целесъобразното консумиране на средствата за общините, ще се създаде предвидима и справедлива методика за оценка на плановете.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР