Пет оферти от международни компании с богат опит в сектора

...
Пет оферти от международни компании с богат опит в сектора
Коментари Харесай

Подадени са пет оферти за концесията на Летище София

Пет предложения от интернационалните компании с богат опит в бранша са подадени за концесията на Летище София. В момента комисията за осъществяване на процедурата ревизира дали подадените заявки дават отговор на условията на тръжната процедура. Финансовите и механически предложения на позволените участници ще бъдат отворени на 9 май 2019 година в намерено съвещание.

Цялата документи по плана е оповестена на уеб страницата на летището и е налична за обществеността, с цел да се подсигурява бистрота на процеса, оповестиха от Международната финансова корпорация (МФК/IFC). Международната финансова корпорация (МФК/IFC), член на Групата на Световната банка, и Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) подкрепят Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията при провеждането на търга за концесията на летище София с използването на най-хубавите международни практики. " Ставаме очевидци на налагането на България като привлекателна капиталова дестинация в района ", е декларирал Фабрицио Дзарконе, непрекъснат представител на Световната банка за България, Чехия и Словакия, представен в известието.

Според него дейно работещите институции, които подсигуряват равнопоставеност на вложителите в комбиниране с използването на регламентите на Европейски Съюз, са от изключителна значимост за отключването на икономическия капацитет на страната. " Европейска банка за възстановяване и развитие със удовлетворение отбелязва, че концесията притегля петима интернационалните играчи с богат опит и потвърдени триумфи в бранша ", счита Лариса Манастърли, шеф на Европейска банка за възстановяване и развитие за България. " Целта е да изберем стабилен интернационален оператор с благоприятни условия да развие летището, с цел да отговори най-добре на потребностите на пасажерите и на българската стопанска система.

Това ще е добра вест и сигнал и за други вложители, които се надяват да дойдат в България ", е показала тя. През последните две десетилетия в международен мащаб се следи наклонност ръководството на летищата да се поема от частния бранш, като в множеството случаи се употребява моделът на публично-частно партньорство (ПЧП), в това число посредством контракти за концесия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР