Пет общински жилища ще продава градската администрация на настанените в

...
Пет общински жилища ще продава градската администрация на настанените в
Коментари Харесай

Общината продава пет апартамента

Пет общински жилища ще продава градската администрация на настанените в тях наематели. По най-тънката цена минават квартирантите в махалите в регион " Източен ". За апартамент от 85 кв. м на ул. " Славия " 11, блок 144 общината желае 36 000 лв.. Семейството е настанено в този блок през 1992 година

В останалите региони цените са доста по-солени, като се има поради, че под общинска стряха живеят най-вече хора с ниски приходи и дълго време се водят в картотеките на крайнонуждаещи се. Наемателите от ул. " Кукуш " 4 в регион " Южен " би трябвало да броят 42 000 лв. за 57 квадрата. Апартаментът в бл. 52 в " Тракия " с повърхност 39 кв. метра е оценен за 32 200 лв. или съвсем два пъти по-скъпо от този в " Източен ". За 91 кв. метра в тракийския блок № 48 администрацията чака наемателите да платят 63 200 лв..

Според наредбата квартирантите получават право да закупят наетото от тях общинско жилище, откакто минимум 10 години са живели в него и да не са придобивали други парцели в страната. Общината ревизира имотното положение на всеки от наемателите, преди да позволи продажбата.

Към общинското дружество " Жилфонд " се водят към 3500 жилища. Най-непривлекателно за настаняване е " Столипиново ", където има свободни квартири. В същия квартал от години по традиция има и най-вече длъжници, които не си заплащат наема, а част от тях дължат за вода и ток. Върху градския бюджет непрекъснато тегне бремето на задълженията за общинските жилища, които надвишават 3 млн. лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР