Пет нови точки с контейнери за събиране на дрехи и

...
Пет нови точки с контейнери за събиране на дрехи и
Коментари Харесай

Нови 5 контейнера за дрехи и обувки в Габрово

Пет нови точки с контейнери за събиране на облекла и обувки уголемяват системата за разделно събиране на текстилни и кожени произведения.

С новите съдове общият брой на профилираните контейнери на територията на Габрово става общо 17.

Новите точки, на които габровци могат да предават непотребен текстил и обувки са на следните местоположения:  ул. „ Преслав “ №5 (контейнерна площадка), кв. „ Лисец “ (в непосредственост до магазина), кв. „ Недевци “ (в непосредственост до магазина), кв. Етъра (ул. „ Ген. Дерожински “, до магазина) и в село Драгановци (контейнерна площадка в центъра на селото).

Списък с всички местоположения на контейнери за текстил и обувки – .

Справката за събраните количества текстилни и кожени произведения демонстрира, че от началото на годината досега са предадени над 156 000 кг облекла и обувки, като са спазени всички условия за вярното им предаване. Събраните материали ще бъдат сортирани съгласно типа на материята, след което ще бъдат рециклирани или оползотворени.

Системата от контейнери е построена от Община Габрово в партньорство с компания „ Хедуей Интернешънъл “ ЕООД.

Напомняме, че контейнерите за облекла са в наследник цвят, с цел да се отличават от останалите съдове за разделно събиране на боклуци. На фронталната им част е подложен стикер с ясно напътствие за метода, по който следва да се употребяват. Освен облекла и обувки в контейнерите могат да бъдат сложени хавлиени кърпи, чанти, завеси и пердета. Важно условие е всички ненужни текстилни или кожени предмети да бъдат авансово опаковани в затворена торба или плик.

Поставянето на ненужните облекла и обувки става посредством барабанен механизъм, който лимитира достъпа до вътрешната част на съда, чийто размер доближава 1,2 куб. м. С цел обезпечаване на чисти материали, подобаващи за преработване или повторна приложимост, е забранено изхвърляне на различен битов боклук в контейнерите.

Специализираните съдове обезпечават комфортен и елементарен метод жителите на Габрово да предадат своите ненужни облекла и обувки и дават опция на този тип материи да бъдат модифицирани или употребявани по друг метод.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР