Пет месеца след смъртта на Стоян Зайков–Чане родителите и близките

...
Пет месеца след смъртта на Стоян Зайков–Чане родителите и близките
Коментари Харесай

Свидетел с повратна версия: Чане не е застрелял жена си, отмъстил е на убиеца й СНИМКИ

Пет месеца след гибелта на Стоян Зайков–Чане родителите и околните му най-сетне се простиха с него. Погребението се е състояло на 7 октомври, тъй като тогава тялото му е било предадено на фамилията.

„ Нямах сили да го различавам. Само разбрах, че целият е бил в синьо мастило. Вероятно да не се разграничават патроните “, казалпред Trafficnews бащата Георги Зайков.

Над 100 коли и рейс докарали всички хора, които се сбогували със сина му, който при започване на май подвигна на крайник целия запас на Министерство на вътрешните работи в акция по издирването му. Зайков бе упрекнат за разстрела на някогашната му жена Милена Шишкова и неговия комшия Валентин Георгиев. Преследването вървеше без триумф, до момента в който на 29 май негов съгражданин го е предал на полицията, твърди изданието.

Чане беше ограден, а след престрелка беше оповестено, че се е самоубил. Очевидци описаха, че са се чули най-малко 4 изстрела, до момента в който съгласно полицията са три. Официалната версия на Министерство на вътрешните работи бе, че Зайков се е прострелял смъртоносно с преправена ловна пушка в гърдите, откакто е бил обсаден.

Тялото му остана в камера на Съдебна медицина от края на май до началото на октомври поради спомагателни експертизи, съгласно обясненията на прокуратурата.

След погребението на Чане хората от Костенец се отпуснаха и описаха, че е имало очевидец на убийството на Милена. При това неговата версия е радикално друга от огласената от полицията. Свидетелят видял вечерта на 8 май пред къщата на Шишкова две коли с директни номера. От едната излязъл Валентин Георгиев, за който локалните хора настояват, че продавал опиати дружно с Милена, за което Чане знаел и бил изрично срещу. Версията на очевидеца е, че точно Валентин е умъртвил дамата, която преди този момент се обадила на Стоян да пристигна.

Когато Зайков пристигнал, той бил пребит от Валентин и съучастниците му. Затова избягал същата вечер, а три дни по-късно се върнал и прострелял Георгиев, отмъщавайки за Милена.

Интересна детайлност е, че Чане е бил на дискотека в Ихтиман с Милена 5 дни преди убийството, което оборва тезата, че са били грубо скарани и той е възнамерявал да я убие.

На 29 май, когато Стоян Зайков издъхна от патрон в гърдите, проверяващите оповестиха, че са създали всичко допустимо да бъде арестуван жив. Много от хората в Костенец обаче не повярваха, че той може самичък да е поставил завършек на живота си. Преди това те се съмняваха и Чане да е прострелял Милена. Техният наследник Стивън също отхвърля да повярва, че татко му е палач. 15-годишният юноша бил мощно завързан към своя родител, който съумя да му остави записка, че доста го обича, до момента в който се криеше от полицията..
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР