Пет културни маршрута ще бъдат разработени през 2018 г. в

...
Пет културни маршрута ще бъдат разработени през 2018 г. в
Коментари Харесай

Разработват пет културни маршрута през 2018 г. в София

Пет културни маршрута ще бъдат създадени през 2018 година в София.

Това сподели зам.-кметът по направление "Култура, обучение, спорт и предварителна защита на зависимости " Тодор Чобанов, който взе участие в семинар в Правец, проведен от Столичния общински съвет /СОС/ на тематика "Проект за бюджет на Столична община за 2018 година ". Фокусът на културната стратегия на София през идната година ще е семейството на града на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. В тази връзка по план SO ART Столична община е създала пет културни маршрута. Маршрут "Вяра " показва храмовете на главните вероизповедания в сърцето на София. Другите направления показват музеите и галериите на София, изкуството навън, Стара София, както и фестивали, опера, концерти, танц, спектакъл.

През 2018 година ще бъде осъществен и планът "Бронзовата къща " на Пламен Деянофф. Бронзовата арт-инсталацията е висока 11 м, а основата й е с размери 7 на 7 м. Тя ще бъде инсталирана на площад "Александър Първи " и ще остане там до края на 2018 година
Ще продължи работата по осведомителната платформа за събития в столицата. Увеличени са средствата за общинските театри, както и за Столична библиотека.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР