Пет кръга преди края на сезона Лудогорец върна интригата в

...
Пет кръга преди края на сезона Лудогорец върна интригата в
Коментари Харесай

Може ли ЦСКА да разклати трона на "Лудогорец" в Първа лига

Пет кръга преди края на сезона " Лудогорец " върна интригата в шампионата, или най-малко се пробва по всякакъв начин да го направи. Шампионите изгубиха гостуването си на " Черно море " и по този начин още веднъж отвориха вратата пред ЦСКА, който е с мач по-малко. В случай, че алените победят " Ботев " в понеделник, то ще се приближат единствено на две точки зад първенеца, като ще имат и пряк мач на " Българска войска ".

Само за месец, откогато стартира втората фаза на шампионата и се открои шампионският плейоф, борбата в Първа лига претърпя няколко обрата. Преди седмица след равенството на ЦСКА с " Левски ", изглеждаше като че ли алените са изгубили всевъзможни шансове за купа, само че в този момент упоритостите им може да се възродят.

Какво се случва в Разград

В последната година обстановката в Първа лига може да се опише с едно изречение - всички водещи тимове бележат огромен спад в представянето си, само че " Лудогорец " е минимум слаб и по тази причина печели. Сезонът на първенците е белязан от доста възходи и падения, като е мъчно да се откри точното решение за всички проблеми в Разград.

Съставът съумява да печели точки в дербитата с ЦСКА и " Левски ", само че позволява неточности, когато е притиснат. Идването на Стойчо Стоев на треньорския пост имаше задача да стабилизира " Лудогорец ", само че към този миг е мъчно да бъде направено сходно умозаключение. Стоев се оправя по същия метод, както и неговият предходник и в този момент асистент Антони Здравков.

" Нищо не се получи по време на мача против " Черно море ", грешахме, много елементарно губехме топката, дадохме голямо самочувствие на отбора на домакините, справедливо победиха ", сподели Стоев.

 Може ли ЦСКА да разклати трона на
© LAP.bg

Двубоят с " Черно море " извади нескрито притеснителни проблеми в Разград, а точно реакцията на Марселиньо при промяната му през второто полувреме. Плеймейкърът на първенците заплашително размаха пръст на треньора си, до момента в който сядаше на пейката и говореше на висок звук.

Бразилецът, който изигра някои от най-силните си мачове, точно под управлението на Стоев в интервала 2013-14, в този момент демонстрира, че най-малкото треньорът няма уважението на част от своите футболисти. Основният въпрос, който изниква в тази обстановка е има ли " Лудогорец " задоволително качества да излезе от обстановката и отново да се върне на верния път.

Шампионите имат тежка стратегия до края, като в три от петте мача са посетители - " Берое ", ЦСКА и " Ботев ". Статистиката не е на страната на " Лудогорец ", откакто отборът е с едвам две победи в последните си осем гостувания.

Ситуацията в ЦСКА

При ЦСКА е още по-интересно, откакто алените претърпяха огромен удар в средата на седмицата. Тимът на Любослав Пенев мечтаеше за дубъл и говореше за подобен, само че вместо това беше отхвърлен от Купата на България посред " Българска войска " от девет души от " Ботев ".

Сега точно с аудиенция в Пловдив стартира решаващият стадий от сезона за алените. Успех в Коматево може да съживи шампионските упоритости на Пенев и футболистите му. Статистиката обаче е срещу алените, които не играят сполучливо на терена на " Ботев " през сезона.

 Може ли ЦСКА да разклати трона на
© LAP.bg

В последните си осем гостувания ЦСКА има единствено три победи - над " Верея ", " Етър " и " Лудогорец " (за Купата). " Ботев " обаче не е единственото затруднение пред алените, които по-късно на собствен ред гостуват във Варна. След това идва директният мач с " Лудогорец ".

" Първенството е като тотото. Аз от година очаквам да уцеля шестицата, само че знам, че няма. ЦСКА е в сходна обстановка. При някакво великолепно стичане на събитията може и да стане първенец. Но с цел да резервира възможностите си живи, тимът няма никаква опция с изключение на да победи " Ботев " в Коматево, както и да вземе всичките си оставащи дуели до края ", разяснява някогашният треньор на алените Аспарух Никодимов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР