Пет камиона, в които са се укривали 145 мигранти, бяха

...
Пет камиона, в които са се укривали 145 мигранти, бяха
Коментари Харесай

Спипаха български шофьор на камион да превозва мигранти в Румъния

Пет камиона, в които са се укривали 145 мигранти, бяха спрени на границата сред Румъния и Унгария, оповестява през днешния ден румънската гранична полиция, представена от Аджерпрес. Срещу водачите на транспортните средства – трима румънци, един българин и един молдовски жител, са повдигнати обвинявания в трафик на мигранти, показва организацията.

Според документите водачите на камионите са превозвали дървени кутии, хладилници, пластмасови бутилки и други артикули за Италия, Германия и Чехия. При детайлни инспекции на транспортните средства измежду стоките са били открити общо 145 задгранични жители. 

Проверката на румънските управляващи на румънския граничен пункт " Нaдлак 2 " е открила, че става дума за жители на Бангладеш, Непал, Пакистан, Сирия, Египет и Ирак, които са възнамерявали да преминат незаконно държавната граница, заяви Гранична полиция Арад, окръг в Западна Румъния.

Срещу водачите е формирано наказателно произвеждане за трафик на мигранти, а против незаконните пасажери – за опит за нелегално прекосяване на държавна граница, осведоми Аджерпрес.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР