Пет хиляди деца бяха евакуирани от руската Белгородска област, граничеща

...
Пет хиляди деца бяха евакуирани от руската Белгородска област, граничеща
Коментари Харесай

Русия евакуира 5000 деца от Белгородска област

Пет хиляди деца бяха евакуирани от съветската Белгородска област, граничеща с Украйна, след седмици на смъртоносни бомбардировки от Киев, сподели губернаторът на района. Миналата седмица районните управляващи споделиха, че 9000 малолетни ще бъдат преместени в други райони след поредност от обстрели и офанзиви с дронове, умъртвили над дузина цивилни. " 5000 наши деца към този момент са отвън района. Вчера 1300 деца дойдоха в Санкт Петербург, Брянск и Махачкала ", сподели губернаторът Вячеслав Гладков.

Децата, които остават в района и живеят в общини наоколо до границата, в това число столицата на района Белгород, ще преминат към отдалечено образование идващия месец, добави той. Губернаторът сподели, че предприятията, които са били принудени да затворят поради офанзивите, ще могат да отворят още веднъж, стига „ личният състав да бъде подготвен за оказване на първа помощ “ и прозорците да бъдат залепени с тиксо.

Белгород неведнъж е бил цел на това, което съветски публични лица назовават безразборни украински офанзиви от началото на спора преди повече от две години. В петък украински дрон се разруши в многоетажна жилищна постройка в град Белгород, убивайки мъж и ранявайки други двама, в това число брачната половинка му, сподели Гладков.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР