Пет години след рекордния за времето си трансфер от Атлетик

...
Пет години след рекордния за времето си трансфер от Атлетик
Коментари Харесай

Хави Мартинес сподели своята истина за бандитската история

Пет години след рекордния за времето си трансфер от Атлетик Билбао в Байерн (Мюнхен) за 40 млн. евро Хавиер Мартинес хвърли изясненост върху една от най-обсъжданите истории около него. Дълго време медиите в Испания раздухваха информацията, че при тръгването си от клуба той е бил задържан пийнал. Според слуховете през нощта той бил прескочил оградата на клубната база на баските “Лесема” с концепцията да влезе в съблекалните, където да си прибере персонални движимости. Хави обаче бил хванат от надзирател. Двамата даже са се били, като в последна сметка охранителят надвил, преди да светне в лицето му и да види с кого си има работа.
Javi Martínez cuenta por primera vez cómo fue su 'asalto' nocturno a Lezama https://t.co/nZIB7bVkJI pic.twitter.com/7iTq4jtCUb
— MARCA (@marca) December 19, 2017

“Ха-ха-ха, доста се смях на тази история - съобщи Мартинес в изявление за Players Tribune. - Истината обаче е напълно друга и не съм престъпник. Тъй като прехвърлянето ми се реализира в самия завършек на трансферния прозорец през август 2012 година, нямах време да си взема някои персонални движимости от шкафчето си в съблекалнята въз основата - обувки, облекла, таблет. Върнах се там при първата пауза около мачовете на националните тимове. Позвъних на хора от клуба и се разбрахме да мина през “Лесема”. Те обаче ми споделиха да отида вечерта, с цел да не ме виждат хората денем и да се подвига шумотевица. Пристигнах към 21:30 часа и позвъних на звънеца на основния вход, само че за 15 минути никой от защитата не пристигна. Знаех обаче, че има и различен вход и се насочих към него. Там повиках пазача Икер и той ми отвори. Взех си нещата и си потеглих, това е всичко.”



Испанският национал разяснява и решението си да потегли към Байерн: “Много мъчно се навих, тъй като в този интервал имахме мощен състав под управлението на Марсело Биелса. Бях колеблив дали да остане и да оказа помощ за спечелването на трофей, или да си потегли. Имах много предложения. Когато Байерн се съгласи да заплати клаузата ми, от претендентите останаха още единствено два клуба, които бяха подготвени да напраят същото. Единият отново беше немски, а другият беше британски, който даже ми даваше по-висока заплата. Когато обаче от Мюнхен ме попитаха дали желая да играя за тях, аз незабавно се съгласих.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР