Пет години лишаване от свобода при строг режим прие да

...
Пет години лишаване от свобода при строг режим прие да
Коментари Харесай

Пет години затвор за рецидивист, ограбил кондуктор във Варна

Пет години отнемане от независимост при непоколебим режим одобри да изтърпи рисковият рецидивист Димо Димов, откакто подписа съглашение с Окръжната прокуратура във Варна, което бе утвърдено от състав на Варненския областен съд.
Това ще бъде 24-та присъда на 32-годишния варненец, който се призна за отговорен за обир на пари със мощ от кондуктор на „ Градски превоз “ – Варна, с желанието незаконно да ги присвои. Димов бе предаден на съда за осъществено закононарушение по член 199, алинея 1, т. 4, по отношение на член 198, алинея 1 от Наказателния кодекс.
На 15 април 2017 година подсъдимият се качил в рейс №148 от последната спирка в кв. „ Владиславово “ и седнал на последната седалка. Кондукторът почнал да таксува пасажерите, които били трима-четирима. Димо подал банкнота от 20 лв.. Когато служителят на „ Градски превоз “ почнал да връща ресто, рисковият рецидивист го хванал за ръката и почнал да дърпа банкнотите.
След като рейсът спрял на спирка, 32-годишният мъж побягнал на открито, последван от ограбения кондуктор, който стискал банкнотите от 60 лв. в ръката си.
От дърпането на парите и съпротивата на служителя на „ Градски превоз “ двама мъже паднали на земята. Подсъдимият съумял да издърпа банкнотите от ръцете на кондуктора и побягнал. След него хукнал и кондукторът, само че не съумял да го настигне. На мястото на боричкането сред двамата мъже останала маратонката на рисковия рецидивист, част от материалните доказателства по делото. Въпреки това той траял да тича, като захвърлил другата си обувка в изоставена къща на ул. „ Пробуда “.
Кондукторът получил редица контузии. След като причинителят бил арестуван, той бил разпознат изрично от потърпевшия мъж.
Изготвената по делото съдебнопсихиатрична експертиза открила, че подсъдимият Димов страда от наркотична взаимозависимост към хероин, само че все още на закононарушението е бил в положение да схваща свойството и смисъла на постъпките си и да управлява дейностите си. Квалификацията на обвиняването против него за обир, представляващ необикновен рецидив, се дефинира от миналата му съдимост. Преди да извърши грабежа на кондуктора на „ Градски превоз “, той е осъждан 23 пъти с влезнали в действие присъди. Последният правосъден акт против него е влезнал в действие на 16 юни 2016 година, с който му било наложено наказване 7 месеца отнемане от независимост за кражба.
Одобреното от Варненския областен съд съглашение влиза в действие незабавно и не предстои на обжалване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР