Пет формации ще влязат в бъдещия парламент, показва проучване на

...
Пет формации ще влязат в бъдещия парламент, показва проучване на
Коментари Харесай

Тренд 20 дни преди изборите: Победителят на вота не е ясен, 5 партии влизат в НС

Пет обединения ще влязат в бъдещия парламент, демонстрира изследване на организация " Тренд " по отношение на идните избори на 2 април, оповестиха от социологическата организация.

Допитването е по поръчка на вестник " 24 часа ". Изследването е осъществено в интервала сред 6 и 12 март 2023 година посредством директно полустандартизирано изявление " лице в лице " с таблет измежду 1005 души на възраст над 18 години, прибавя Българска телеграфна агенция.

Пет обединения ще вземат участие сигурно в идващото Народно заседание. Победителят остава неразбираем. Три партии остават под парламентарната преграда, само че с поддръжка над 3 %, разясняват социолозите.

Почти с подравнен резултат са обединенията " Продължаваме промяната-Демократична България " (26.5%) и ГЕРБ-СДС (25.6%).

Третата позиция все още е за Движение за права и свободи - с 13.6 % поддръжка от деклариралите, че ще гласоподават. Следва " Възраждане " с 12.9 на 100. " Българска социалистическа партия за България " взима 7.5 %, в случай че изборите бяха в този момент.

Според анализаторите от " Тренд " групировка " Левицата! " взима част от гласоподавателите на Българска социалистическа партия. Новата коалиция печели доверието на 3.5% от деклариралите, че ще гласоподават. С съвсем същия резултат - 3.6 % е партия " Български напредък ". " ИТН " разполагат с 3.1% от гласовете на гладуващите.

С " Не поддържам никого " са декларирали, че ще гласоподават 5.1 % от интервюираните.

Общо 47 на 100 от всички интервюирани заявяват, че ще упражнят правото си на глас на 2 април. Очакваната изборна интензивност съгласно данните от проучването ще бъде сред 2 милиона и 500 хиляди и 2 милиона и 700 хиляди.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР