Пет формации със сигурно участие в следващото Народно събрание. Победителят

...
Пет формации със сигурно участие в следващото Народно събрание. Победителят
Коментари Харесай

„Тренд“: Около процент разлика между първите две формации. Електорална ерозия при БСП

Пет обединения със несъмнено присъединяване в идващото Народно заседание. Победителят остава неразбираем. Три партии остават под парламентарната преграда, само че с поддръжка над 3%.

В първата седмица на предизборната акция паритетът сред първите две обединения се резервира. Коалицията “Продължаваме смяната ” – “Демократична България ” (26,5%) разполага с преднина от 0,9% пред главния си конкурент в лицето на ГЕРБ-СДС (25,6%). Движение за права и свободи удържа третата позиция с 13,6% от гласуващите, следвано от “Възраждане ” с 12,9% от гласуващите. Българска социалистическа партия губи част от поддръжката си, оставайки със 7,6%. Причина за електоралната ерозия при социалистическата партия е навлизането в нейното поле на нов състезател в лицето на “Левицата! ”.

Според данните на “Тренд ” новата лява коалиция разполага с 3,5% измежду гласуващите. 3,6% пък декларират, че ще гласоподават на идните избори за “Български напредък ”, а 3,1% за “Има подобен народ ”. 5,1% показват “не поддържам никого ”. Резултатът от тази алтернатива е преразпределение сред всички обединения, защото той не взе участие в крайния избирателен резултат при парламентарни избори.

47% от всички интервюирани заявяват, че ще упражнят правото си на глас на 2 април. Очакваната изборна интензивност съгласно данните от проучването ще бъде сред 2 милиона и 500 хиляди и 2 милиона и 700 хиляди.

*Проучването на проучвателен център “Тренд ”, извършено по поръчка на “24 часа ” сред 6 и 12 март.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР