Пет европейски града, от които четири испански, намират място в

...
Пет европейски града, от които четири испански, намират място в
Коментари Харесай

Пет европейски града са сред най-добрите места за живот според мигранти

Пет европейски града, от които четири испански, намират място в топ 10 на градовете, които са най-хубави за живот съгласно мигранти. Това демонстрира изследване на InterNations, основаната в Мюнхен мрежа за емигранти с към 4 милиона членове. Проучването е извършено измежду 15 000 души от 173 националности и вземат участие 66 града.

Мигрантите дават на Валенсия, третият по величина град в Испания, най-високата оценка в света, поради удобният климат, достъпността на жилищата и опазване на здравето. Малко по-надолу в листата е Аликанте, град с 330 000 души, се класира на второ място. Малага и Мадрид са сложени надлежно на 6 и 9 място.

38-годишният американски бежанец Дерек Чандруанг знае за какво Валенсия е на върха в класацията. Той прекарва 15 години, живеейки в Лондон, само че се мести във Валенсия през септември.Изнася се от апартамент с три спални с двама съквартиранти във Англия в личен тристаен дом в модерния квартал Русафа. Апартаментът му, планиран по обичаен испански жанр, с доста истински детайли, му коства 900 евро на месец наем.

" Във Валенсия съществува в действителност идеалната композиция да бъде град с всички детайли на градския живот ", сподели Чандруанг, който работи като изпълнителен шеф в музикалната промишленост.

Освен четирите испански града, Лисабон, Панама Сити, Сингапур, Буенос Айрес, Куала Лумпур и Абу Даби също попадат в топ 10.

Мигрантите в Лисабон (на трето място) споделят, че качеството на живот в града е доста високо. (Португалия е известна с това, че има към 300 слънчеви дни годишно.) И въпреки всичко емигрантите в Лисабон дават на стопанската система по-скоро междинни резултати, като 62% я правят оценка позитивно.

Топ 10 на най-хубавите градове за живот, съгласно мигрантите

1.Валенсия

2.Аликанте

3.Лисабон

4.Панама Сити

5.Сингапур

6.Малага

7.Буенос Айрес

8.Куала Лумпур

9.Мадрид

10.Абу Даби

На другия полюс са Лондон, Париж и Рим - мигрантите не ги харесват.

Трите европейски столици са измежду градовете с най-ниските позиции в класацията от в световно изследване. Притесненията са във връзка със опазването на здравето, сигурността, салдото сред професионалния и персоналния живот и достъпността на жилища, които имат съществена тежест върху резултатите.

" Емигрантите в огромни градове като Ню Йорк, Токио, Париж, Хонконг или Лондон не могат да намерят жилище на налични цени и като цяло са недоволни от финансовото си положение ", сподели Малте Зеек, създател и един от изпълнителните шефове на InterNations. " Емигрантите в тези градове също постоянно са недоволни от салдото си сред персоналния и професионалния живот ", споделя той, представен от Bloomberg.

Работата е област, в която някои от по-големите, по-традиционни емигрантски центрове имат слаби резултати. Подобен образец е Рим - резултатите на локалните емигранти го слагат на 65-о място като цяло, тъкмо преди Салмия, който се намира в Кувейт и е на последно място.

Рим попадна на дъното в категорията " градски и трудов живот ", в която попадат въпроси като задоволеност от работата, локални благоприятни условия за кариера, сигурност на работата и баланс сред професионалния и персоналния живот. Сеул се класира на 61 място по този мащаб, тъкмо под Хонконг, който е на 59-о място в класацията. И Милано е много обратно в класацията, заемащ 63-о място.

Париж е класиран на 61-во място, най-много заради проблеми, свързани с персонално финансово задоволство на мигрантите и разноските за жилище. Приблизително трима от всеки 10 мигранти в Париж настояват, че са недоволни от финансовото си положение, а цели 70% споделят, че жилищата са недостъпни.

От 66 града Лондон е на 51-о място. Мигрантите считат за позитивни опциите за кариера в града, само че те те идват на фона скъпи жилища или опазване на здравето.

Проучването на InterNations е извършено през март, тъй че не обгръща цялостното влияние, породено от пандемията Covid-19. Нагласите в изследването обаче отразяват трендовете, следени тази година при жителите, които се стремят да се изнесат от огромните градове, до момента в който преоценяват работата и живота си там.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР