Пет души, включително две тийнейджърки скаути, загинаха и повече от

...
Пет души, включително две тийнейджърки скаути, загинаха и повече от
Коментари Харесай

5 души загинаха от бури и паднали дървета в Полша

Пет души, в това число две тийнейджърки скаути, починаха и повече от 30 бяха ранени вследствие на падащи дървета в серия от тежки стихии, които засегнаха Полша за една нощ, оповестява Ройтерс.

Момичетата на 13 и 14 години са смазани от падащи дървета, до момента в който спят в палатка, когато бурята удря лагера им късно в гора в Северна Полша, съгласно офиса на районния екип за ръководство на рецесии в Гданск.

Около 20 скаути са ранени и откарани в локалните лечебни заведения.

Адам Кралис, ръководител на регион Лодз на скаутската асоциация на Полша, разяснява, че евакуацията е заповядана неотложно, само че изискванията са ужасяващи.

" Трябваше да минем километри през гората, измежду падащи дървета ", добавя той.

Три други жертви също са вследствие на падащи дървета и 10 души са ранени при обособени произшествия в северната част на Полша.

Повече от 170 000 души са останали без ток и 800 здания са развалени при стихии, които засегнаха най-много северната и западната част на Полша, съгласно районния екип за ръководство на рецесии в Гданск.

Бури се чакаха в събота и предизвестия за тежки метеорологични условия бяха издадени за редица райони при извънредно високи температури за Полша, които в петък доближиха 35-38 градуса по Целзий.

Вчера е извършена незабавна среща на държавния екип за ръководство на рецесии, а министър председателят е заречен да помогне на всички нуждаещи се.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР