Пет дни властите са крили за ареста на българи в

...
Пет дни властите са крили за ареста на българи в
Коментари Харесай

Пет дни властта крила за закопчаните в Турция

Пет дни управляващите са крили за ареста на българи в Одрин, които са упрекнати за трафик на хора, свързани с организацията на Фетулах Гюлен - ФЕТО.

Пред Българска национална телевизия посланика на България в Турция Надежда Нейнски удостовери, че карцерът е станал на 17 ноември: Генералният консул на Одрин е получил информация от турските управляващи, че на 17 ноември този месец са били арестувани трима български жители.

На 20 ноември на тях е наложена мярка задържане под стража. В момента тримата се намират в затвор от закрит вид в Одрин. Те са упрекнати в нарушение на закон 220 член 7 като обвиняването гласи трафик на мигранти и умишлено подкрепяне на незаконна организация.

По думите на Надежда Нейнски консулите са в непрекъснат контакт с полицията и прокуратурата. На този стадий има досъдебно следствие и не се знае по кое време прокуратурата ще внесе обвиняването в съда.

Във вторник от Министерството на външните работи потвърдиха за арестуваните българи. В известие от Министерство на външните работи се споделя, че генералното ни консулство в Одрин е получило информация от турските управляващи, че на 17 ноември са били арестувани трима български жители.

" С решение на Втори углавен съд – Одрин от 20 ноември т.г. на тях е наложена мярка „ задържане под стража " и тримата се намират в пандиза от закрит вид „ F " в град Одрин. Тримата български жители са упрекнати в „ незаконен трафик на мигранти и съзнателно подкрепяне на незаконна организация ", се показва в текста.

Арестувани са и шестима турски жители, измежду които и дете, заяви турското издание " Хаберлер ", като се базира на локалната полиция.

Пред Нова тв някогашният общоприет консул в Одрин Георги Димов разяснява, че чака българите да бъдат упрекнати непосредствено за присъединяване в оповестената в Турция за терористична формация ФЕТО. /Марица.бг
тагове пет дни власт българин
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР