Пет дни след дербито с Левски, емоциите от загубата не

...
Пет дни след дербито с Левски, емоциите от загубата не
Коментари Харесай

Саша Илич: Направих си изводите след загубата от Левски

Пет дни след дербито с Левски, страстите от загубата не са отминали в лагера на ЦСКА – нито при треньорския щаб, нито измежду играчите.

След неведнъж ревизиране и изчерпателен разбор на срещата, „ алените “ настояват, че са си създали изводите, а работата оттук насетне става още по-усилена. Предприети са ограничения за смяна както на държанието на всеки обособен състезател, по този начин и в психическата настройка на целия тим.

Наставникът на „ армейците “ Саша Илич даде особено изявление пред клубната телевизия на ЦСКА. В него той разяснява за какво никой от клуба не даде изказване пред медиите след Вечното дерби, както и какви поучения си е извадил след загубата с 0:2 от състава на Станимир Стоилов.

Специалистът разкри, че доста тежко приема загубата от „ сините “ и изрази страдание за почитателите на отбора. Той съобщи, че отборът му не е играл на нужното равнище и загубата от Левски е обезсмислила всички хубави неща, които тимът му е направил преди Вечното дерби.

„ Със сигурност на всички ни е доста тежко след загубата от Левски – и на играчите, и на мен, и на почитателите. Най-много скърбя за последователите, тъй като това е мач, за който живеят всички. А ние не играхме на равнището, на което трябваше и обезсмислихме всички хубави неща, които бяхме създали преди дербито с Левски “, стартира Илич.

Сърбинът разкри за какво нито той, нито играчите на ЦСКА не дадоха мнения пред медиите след срещата на Националния стадион „ Васил Левски “.

„ След мача по пътя ни към рейса ни имаше доста почитатели на Левски, поради които обстановката не беше естествена. Именно това бе повода, заради която нито аз, нито играчите не говорихме пред медиите. Това няма никакви връзка със загубата. Просто не бяха обезпечили естествени условия за предоставяне на мнения “, показа наставникът.

Илич съобщи, че щабът му би трябвало да постави доста старания с играчите в психически проект, с цел да може отборът да се завърне към успехите.

„ Емоциите не могат да минат бързо. Когато загубиш дербито против най-големия си противник, би трябвало малко повече време. След мача споделих, че единственото хубаво нещо е, че ни следва пауза от две седмици. Сега би трябвало да работим доста в психически проект с играчите и да се върнем на победния път “, добави той.

Според легендата на Партизан Белград, ЦСКА е изгубил от Левски, тъй като „ сините “ са били по-агресивни и по-дисциплинирани от „ алените “. Той изрично съобщи, че желае да вижда от всеки един играч да дава максимума от качествата си.

„ Ако искаш да спечелиш дерби мач, както искахме ние, не може да го сториш по метода, по който го направихме ние. Не бяхме нападателни, те завоюваха всичките единоборства. Не е, тъй като имат по-добри футболисти от нашите, а тъй като бяха по-агресивни и по-дисциплинирани от нас. Това не ми харесва. Всеки може да играе едва, само че би трябвало да дава максимума от себе си “, сподели Саша Илич.

Доскорошният футболист разкри, че на новите попълнение в състава на „ армейците “ им е належащо време, с цел да бъдат изцяло подготвени за игра в публични мачове.

„ Аз и щабът ми си Направихме изводите. Не може да направиш 4-5 тренировки и незабавно да си в групата за мача. Аз най-малко не го упражнявам. Александров най-малко беше играл всички мачове за Септември, а Марселино пристигна от Колумбия, където не бе играл от дълго време. Така, че за новите би трябвало време. По време на пауза за националните тимове ще забележим по какъв начин ще ги използваме отсега нататък. Не успяхме да картотекираме Шагоян за мача. И при него е преимущество, че идва от състезание, в което е играл по 90 минути. Александров и Шагоян са в по-добро физическо положение от Марселино, само че не мисля, че той е доста по-назад от тях “, съобщи експертът.

„ За мен ЦСКА е най-големият клуб в България. Показват го и трофеите на тима. И самият факт, че си в ЦСКА, кара хората да чакат, че ще се бориш за шампионската купа. Целият тим и аз, като треньор, би трябвало да се наясно с това. Феновете и обществото чакат от ЦСКА победа след победа всяка седмица и единствено по този начин можем да бъдем конкурентни за купата. В предходните мачове видях огромен хъс. Именно с хъс и предпочитание спечелихме няколко предишни срещи, а не поради по-добри качества. Но не показахме това в мача с Левски. Когато най-вече трябваше да покажем желанието за победа, ние не го направихме. Трудно е, само че би трябвало да продължим напред. С добра работа на тренировките би трябвало да вдигнем тима в психически проект “, приключи Саша Илич.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР