Пет дни с приятели си блъскаме главите защо пред заплахата

...
Пет дни с приятели си блъскаме главите защо пред заплахата
Коментари Харесай

Паниката е опасна за вашето здраве - срива имунитета

Пет дни с другари си блъскаме главите за какво пред опасността от ковид британци, австралийци и други на запад от нас пълнят колички в супермаркета, само че не с консерви и брашно, ами с тоалетна хартия, написа Ива Капкова за Дарик.

В Австралия чак се стигна до пердах, тъй като една жена сграбчила рулото на друга. Блъсках си главата, блъсках я. Защо тоалетна хартия, боже мой?! Отговорът на главоблъсканицата звучи като анекдот - целулозата, която съдържа тоалетната хартия на 100%, била най-дълготрайната храна!

Целулоза, хора! И алтернативата за живот била - при положително предпазване ще гризем години наред хартия. Даже нуклеарна зима да настъпи... И тъй като на Острова очевидно са "по-грамотни " от нас, опразват рафтовете и рулата свършват. Ето в този момент, когато съотечественик зад граница ми разтълкува ключа от загадката, в действителност се почувствах горда с нас, българите.

Защото в моя супермаркет рафтовете не са празни, а тоалетна хартия си има, колкото искаш и най-различни модели. Казах си - ето, няма суматоха, какъв брой сме мъдри. Поне до момента бяхме. Иска ми се по този начин да продължи. Да продължим да подаваме ръка на старицата, която не може да изкачи стълбите в автобуса, а не да се пазим с маска на лицето и равнодушно да гледаме по какъв начин се мъчи да преодолее стъпалата. Или да се отместим от седалката, тъй като до нас седнал някой човешки субект, който може да е евентуален притежател на ковид. Или да изкупим витамин Д от аптеките, тъй като някой споделил нещо си за "силата " му против вируса. Или да напълним домашната аптечка с тамифлу, което лекува единствено грип, не коронавируси, само че тъй като сме панирани егоисти, застрашихме всички заболели от грип дечица, чиито майки в суматоха обикаляха аптеките и фейсбук групите да търсят лекарството.

Паниката - по-опасна от самия вирус

Паниката е формалното коронясване на страха и неговата власт над нас. Паниката ни трансформира в клонинги, в глупави егоисти, тъй като непринудено се отхвърляме от живота - подобен, какъвто сме привикнали до през вчерашния ден да го живеем.

Клонингът на нелепостта ни разтриса толкоз крепко, че сами ще си банкрутираме страната и ще вървим гладни, само че не тъй като сме си дали и последните стотинки за заветния вигантол, за пет кутийки тамифлу и няколко консерви русенско варено, а тъй като ще си закопаем стопанската система, бизнеса и търговията. И тогава няма да има какво да ядем, тъй като няма да сме го произвели. Тръгнали сме по нанадолнището на оглупяването.

Така сме я подкарали, че сами ще си произведем икономическа рецесия от личния си вирус на нелепостта, на който позволихме да ни превземе от вътрешната страна. Вносният ще мине и ще замине за два месеца, само че торнадото на икономическото опустошаване ще трае с години по-късно.

И толкоз бързо ще ни отрезви, че ще си скубем косите за какво си го причинихме. "Паниката е по-опасна за популацията от самия вирус ", прикани един зевзек напълно на място през днешния ден. Познатият ни Росен Марков от майтапчийската партия на българските мъже стартира да обикаля от град на град с такава табела на врата и да припомня на хората да живеят. Прочетете надписа на следващия ден, като го срещнете на вашата улица, и забравете за паник бутона - няма да се наложи да хрупаме целулоза.

И да, суматохата е рискова за вашето здраве - срутва имунитета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР