Пет дни преди края на гласуването „Кмет на годината“ 2020

...
Пет дни преди края на гласуването „Кмет на годината“ 2020
Коментари Харесай

Боян Томов: С „Кмет на годината“ се вижда добрата работа на общините

Пет дни преди края на гласуването „ Кмет на годината “ 2020 уредникът на националния конкурс Боян Томов гостува в предаването „ Събуди се “ по NOVA. Той разяснява наболелите тематики, който са свързани с общините по време на паднемия, и прикани жителите да създадат оценка на локалната власт на



„ Много мъчно се избира „ Кмет на годината “ по време на пандемията. Голяма част от категориите са свързани с развити планове през годината. Трудно бе да определим ясните критерии и ясните категории. За първа година променихме категорията „ Туризъм “ със „ Специални ограничения по време на пандемия “, съобщи Томов.

„ В момента е доста мъчно за локалното самоуправление, тъй като би трябвало да взимат непопулярни решения и непопулярни ограничения в общините. Но ние всички би трябвало да се съобразим с това, тъй като здравето на хората е най-важно. През годината много кметове са работили на тематика „ Инвестиции в просветителната конструкция “.

Това значи възобновяване и реновиране на образователната база, детски градини. Имаме „ Градска среда “. Има планове по еврофондове, които по този начин или другояче не могат да търпят своето отсрочване. Имаме категория “Smart City”. Една от настоящите ни категории е „ Спорт и юношески политики “.

Залагам извънредно доста на „ Демографски политики и инвитро стратегии “, тъй като считам, че в този момент е времето да помислим за демографската рецесия. В България има кметове, които всеки ден работят покрай хората. В едно обитаемо място имаше даже кмет, който знаеше всичко за тях – кой по кое време е болен и какъв болничен има.

Точно категория „ Социални ограничения по време на пандемия “ е поради кметове, които с локален бизнес и локални хора помогнаха на доста нуждаещи се хора по време на първия пик напролет. Ако кметът и общинската администрация не са дейни, то няма по какъв начин бизнесът да им има вяра. Тази симбиоза, която бизнесът и общините направиха напролет несъмнено е формулата за триумф. Всяка година става по-трудно за общинската администрация. Идеята на „ Кмет нагодината “ е да покаже на всички жители какви планове се развиват. По време на пандемия или финансова икономическа рецесия това е изключително мъчно.

Затова приканвам страната да намерения за предлагането на синдикатите за безлихвени държавни заеми, които са извънредно нужни в този миг. Ние би трябвало да гледаме хубавите неща, а освен неприятните, тъй като ще живеем отрицателно “, добави още той.

„ Гласуването върви добре, има любимци във всички категории. Хора, които се борят интензивно. Призовавам всички да гласоподават в категории, които са задоволително припознати за общината. Много значимо е хората, които гласоподават, да могат да проучват вярно своята община и да оценят действителната работа на общинската администрация. Това е народен конкурс, с който може да се покаже на хората концепциите и работата на Общината.

„ Кмет на годината “ демонстрира положителната работа на общината, а не противоположното. Някои хора постоянно дефинират българския градоначалник за апаш, за лъжец. Имено това е задачата на „ Кмет на годината “ и - да покажем положителният образец “, приключи Боян Томов.

Националният конкурс „ Кмет на годината “ 2020 към този момент тече. Гласувайте за своя кмет на
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР