Пет деца изпрати Фондация „Димитър Бербатов” за участие във финалния

...
Пет деца изпрати Фондация „Димитър Бербатов” за участие във финалния
Коментари Харесай

Деца от фондацията на Бербатов с нови световни успехи

Пет деца изпрати Фондация „ Димитър Бербатов” за присъединяване във финалния кръг на Тайландската интернационална математическа олимпиада: Давид Цаков и Огнян Огнянов от София, Демира Недева и Петър Узунов от Пловдив и Ясен Пенчев от Габрово. Те завоюваха право на присъединяване във финала със златните си медали от предварителните квалификации в края на 2017 година А в този момент и петимата се завръщат с нови златни медали - от Банкок!

TIMO е влиятелен математически конгрес, един от най-трудните. На него среща си дават над 1500 възпитаници от обичайно мощни в математиката страни. На надпреварата те вземат решение 30 задания от пет разнообразни области на математиката – геометрия, комбинаторика, аритметика, доктрина на числата и логичност - за 120 минути.

С триумфа на българчетата, с изключение на техните родители и учители, може да се гордее и всеки, който участва на благотворителния футболен мач AllStars 2017 и с билета си за събитието даде своя принос към бюджета на Фондация „ Димитър Бербатов”.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР