Пет чартърни полета излетяха успешно тази сутрин от летище Пловдив.

...
Пет чартърни полета излетяха успешно тази сутрин от летище Пловдив.
Коментари Харесай

5 чартърни полета от летище Пловдив за ден, възстановяват нова линия СНИМКИ

Пет чартърни полета излетяха сполучливо тази заран от летище Пловдив. Те дойдоха от Анталия с туристи за зимните ни курорти и отлетяха в противоположна посока с пасажери, които ще посрещнат новата 2024 година в турски курорти. Три от полетите се обслужват от авиокомпания SunExpress, един от Tailwind и един от Freebird. 

Полети от Анталия до Пловдив ще има през зимния сезон. Следващите пет самолета се чака да кацнат и излетят в противоположна посока на 2 януари. 

Друга добра вест е възобновяване на постоянната авиолиния Тел Авив-Пловдив, обслужвана от авиокомпания Akria. Тя ще започва още веднъж на 15 януари.

Изключителен интерес има и към чартърните полети с авиокомпания  JET2 от Белфаст до Пловдив. 151 ирландски туристи дойдоха тази седмица, с цел да посрещнат празниците на зимните ни курорти. Следващият полет от Белфаст е плануван за 31 декември. 

По проект идват и доста британски туристи с новата авиолиния от Манчестър. Продължават и полетите до Лондон, обслужвани от Ryanair и Wizzair, като единствено в идващите 6 дни ще бъдат изпълнени 10 полета от и до британската столица. 

„ За тази зима полетите, които са свързани със зимните курорти, стават повече спрямо предишния сезон, когато съществуваше само авиолинията от Белфаст. Капацитетът на летището е да обслужва 1 милион пътницигодишно. До средата да декември имаме 230 хиляди пасажери за и работим в тенденция да ги увеличим ”, съобщи ръководителят на Съвета на шефовете на летище Пловдив Дойчин Ангелов. 

Той напомни, че за разкриване на нови авиолинии са нужни тласъци и облекчения за авиокомпаниите и поддръжка от Фонда за развиване на летище Пловдив. В последния месец се следи нараснал интерес от страна на кметовете на общини, които имат желание да станат членове на Фонда. 

Броят на полетите за последната една година е сензитивно повишен, като сега Фондът за развиване на летище Пловдив договаря за откриване на нови линии до градове в Германия и атрактивни дестинации до Италия и Испания. 

       

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР