Пет бебета се родиха в Акушеро-гинекологично отделение на МБАЛ-Пазарджик от

...
Пет бебета се родиха в Акушеро-гинекологично отделение на МБАЛ-Пазарджик от
Коментари Харесай

Първото бебе за годината в МБАЛ-Пазарджик е момиченце

Пет бебета се родиха в Акушеро-гинекологично поделение на МБАЛ-Пазарджик от началото на 2024 година, оповестиха от лечебното заведение. Четири са момиченца, а едно – момченце. Първото от тях се ражда на втори януари в 14.06 ч. Новороденото момиченце тежи 2900 гр. и е с височина от 50 см. 23-годишната майка е от Пазарджик и се постанова да роди посредством цезарово сечение. Раждането на дребната Албена минава сполучливо с помощта на дежурния екип: акушер-гинеколозите доктор Петя Дудова и доктор Иван Китов, неонатологът доктор Надежда Чобанкова, анестезиологът доктор Димитър Иванов и акушерките Стефка Танева и Мария Нейчева.

Четири са новородените на трети януари. В 9.35ч. след секцио на бял свят се появява момиченце, което тежи 3кг и е с височина от 49 см. Майката на бебето е на 22 години и е от село Исперихово. В екипа, осъществил раждането, са доктор Иван Китов,д-р Иво Цанов, неонатолог доктор Мариела Захариева, анестезиолог доктор Красимир Соколов и акушерки Мария Нейчева и Руми Михайлова. При същия екип, към който се причислява и доктор Петя Дудова, в 11.07 ч. още веднъж след цезарово сечение, се ражда още едно момиченце. 22-годишната майка е от с. Огняново, а бебето тежи 2450гр. и е с растеж от 46 см.

След обикновено раждане в 12.05ч. първата си глътка въздух поема и друго момиченце на 28-годишна майка от село Алеко Константиново. То тежи 3100 гр. и е с височина от 50 см. Бебето проплаква в ръцете на доктор Иво Цанов, а в екипа, оказал помощ за появяването му, са още неонатологът доктор Мариела Захариева и акушерките Мария Нейчева и Руми Михайлова.

Четвъртото бебе, родено на 3 януари, е момче. Неговата майка е на 36-години и е от село Семчиново. Детенцето се ражда след незабавно цезарово сечение в 14.25 ч. Малкото момченце тежи 2100 гр. и е с растеж от 45 см. Това е третото оперативно раждане, което прави екипът на доктор Иво Цанов, доктор Иван Китов, доктор Мариела Захариева, доктор Красимир Соколов и акушерките Мария Нейчева и Руми Михайлова.

Последното бебе за 2023 година се ражда на 31 декември в 18.40 ч. За раждането на дребната Здравка оказват помощ акушер-гинекологът доктор Николай Тошев, акушерка Томина Коева и неонатолог доктор Венцислав Димов Това е второ раждане за 18-годишната майка от село Алеко Константиново. Новороденото момиченце е родено с тегло от 3 кг. и растеж от 47 см.

Общо 518 бебета са родени в АГО на МБАЛ-Пазарджик през 2023 г.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР