Пет български партии ще изпратят депутати в Европейския парламент. До

...
Пет български партии ще изпратят депутати в Европейския парламент. До
Коментари Харесай

ЦИК очаква последните протоколи от евровота

Пет български партии ще изпратят депутати в Европейския парламент. До каква степен преференциите ще пренаредят партийните листи и по кое време ще станат ясни имената на новите евродепутати обаче към момента не ясно.

Все още не са подготвени на 100% резултатите от евроизборите, които се организираха в неделя у нас. Очакват се книжата от последните пет районни изборни комисии, а в сряда Централната изборна комисия (ЦИК) би трябвало да разгласи разпределението на мандатите на 17-те места за български евродепутати.

При обработени 95% от изборните протоколи сигурно в Европарламента влизат представители на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Вътрешна македонска революционна организация и " Демократична България ".

ГЕРБ събира близо 31% от гласовете в страната. Българска социалистическа партия е втора политическа мощ - с малко над 24% поддръжка. Третото място е за Движение за права и свободи с над16% гласове, Вътрешна македонска революционна организация има над 7% утвърждение. " Демократична България " е последната политическа мощ, която минава бариерата със над 6% утвърждение.

Около 1/3 от гласоподаватели са употребявали преференциалния избор и се чака да има пренареджане в листите на Българска социалистическа партия и Вътрешна македонска революционна организация. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР