Пет американски щата отказват да разположат войници от Националната гвардия

...
Пет американски щата отказват да разположат войници от Националната гвардия
Коментари Харесай

Щати в САЩ отказват да се съобразяват с политиката на Тръмп към имигрантите

Пет американски щата отхвърлят да разположат бойци от Националната армия на границата сред Съединени американски щати и Мексико в подтекста на възходящите митинги против противоречивата имиграционна политика на администрацията на президента Доналд Тръмп, която докара до делене на деца мигранти от техните родители, оповестяват американските медии.

Губернаторите от Демократическата партия в щатите Колорадо, Ню Йорк и Вирджиния, както и губернаторите от Републиканската партия на щатите Мериленд и Масачузетс оповестиха, че няма да изпращат чиновници от подразделенията на Националната армия в техния щат на границата.

" Няма да бъдем съучастници в тази продължаващ човешка покруса ", посочи губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо, който е демократ.

" В лицето на нечовешкото отношение на федералното държавно управление към фамилиите на имигранти, Ню Йорк няма да разложи Националната армия на границата ", написа Куомо в " Туитър ".

Лари Хоган, републиканският губернатор на Мериленд, съобщи, че няма да изпраща каквито и да е чиновници на Националната армия на границата " до момента в който тази политика на делене на деца от техните фамилии не бъде анулирана ".

Хоган добави, че е разпоредил на 4-членен екипаж на хеликоптер, който е бил ситуиран в пограничния щат Ню Мексико да се " върне неотложно " у дома.

" Усилията на политиката по имиграцията би трябвало да се съсредоточат върху нарушителите, а не да се отделят почтени деца от техните фамилии ", акцентира още Хоган.

Губернаторът на Вирджиния Ралф Нортъм пък уточни, че е разпоредил изтеглянето на хеликоптер и четирима бойци от Националната армия от пограничния щат Аризона.

" Когато Вирджиния разположи тези сили на границата, ние чакахме, че те ще играят роля в предотвратяването на навлизането в Съединени американски щати на нарушители, наркодилъри и други закани за сигурността ни, а не да поддържат политика на задържане на фамилии и обособяване на деца от техните родители ", разяснява Нортъм.

Джон Хикънлуупър, губернаторът от Демократическата партия на щата Колорадо, подписа декрет, който не разрешава потреблението на запаси на щата " за разделянето на което и да е дете от неговите родители или настойници ", процедура, която той назова " жестока и неамериканска ".

Губернаторът на Масачузетс Чарли Бейкър, който е републиканец, съобщи, че политиката е " жестока и нечовешка ".

Администрацията на Тръмп е подложена на критика остро в Съединени американски щати и в чужбина за политиката на разделянето на деца от фамилиите им, артикул на политиката на " нулева приемливост " към незаконните имигранти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР