Пестенето на енергия не се смята за приоритет от повечето

...
Пестенето на енергия не се смята за приоритет от повечето
Коментари Харесай

Само за 13% от българите пестенето на енергия е приоритет

Пестенето на сила не се счита за приоритет от множеството българи. Хората у нас смятат, че жителите и компаниите би трябвало да положат повече старания, с цел да понижат личното си ползване в по-малка степен, в сравнение с другаде в Европа (13% по отношение на 19% приблизително за ЕС). Това демонстрират резултати от климатично проучване, извършено през август 2022 година и оповестено от Европейската капиталова банка (ЕИБ).

Мнозинството от българските жители (62%) считат, че съветската инвазия в Украйна и последствията от нея би следвало да провокират ускорение на зеления преход, а 80% декларират, че в случай че не понижим внезапно потреблението си на сила и артикули през идващите години, ще се надигнем пред световна злополука.

Анализът демонстрира, че 65% от българите утвърждават опцията замърсяващи действия като пътуванията със аероплан и с коли с висока проходимост да се таксуват с по-високи налози за да се вземе поради тяхната екологична цена, а 66% желаят цените на силата да се обвържат с потреблението, като най-големите консуматори да заплащат повече. 

Докато през предходната година хората в България считаха КОВИД-19 за едно от най-големите провокации, в този момент водещо място заемат паниките, свързани с инфлацията, като за 52% тя поражда най-голяма паника по отношение на 36% в останалата част на Европейски Съюз.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР