Пестелива майка казва, че може да приготви рецепти, които изхранват

...
Пестелива майка казва, че може да приготви рецепти, които изхранват
Коментари Харесай

Майка споделя съвети как да нахраним семейството си за 22 лева на седмица

Пестелива майка споделя, че може да подготви предписания, които изхранват фамилията, единствено за 22 пенса на човек.

29-годишната Грейс Мортимър споделя предписания онлайн, с цел да помогне на фамилиите при рецесията с разноските за живот и твърди, че може да нахрани своите единствено за 10 паунда на седмица (б.р. това са 22,65 лева).

Тази концепция й хрумна за първи път по-рано тази година, защото се тревожеше по какъв начин възходящите разноски ще се отразят на фамилията й.

Тя изяснява: " Много съм обезпокоена за фамилията ми поради рецесията с цените. Това е ужасяващо.

" За благополучие ние може да отопляваме дома си и да си приготвим от малко малко добре храната, само че знам, че доста хора би трябвало да създадат избор сред двете.

" Много е депресиращо, а и идва зима. Просто желая да оказа помощ на хора, които имат в действителност стеснен бюджет.

" Обичам да сготвям, тъй че ми се стори добър метод да оказа помощ. Хората просто не могат да повярват каква качествена храна можете да се подготви единствено за 10 паунда. “

Първоначално Грейс и нейният сътрудник Том имаха бюджет от 50 паунда на седмица, с цел да изхранват себе си и шестгодишния си наследник.

Но тогава майката осъзна, че може да подготви закуска, обяд и вечеря за една седмица за доста по-малко пари.

Нейните ястия съдържат дребен брой съставки и са лесни за готвене.

Тя разгласява пет хранения седмично, които изхранват четиричленно семейство, с останки за обяд, с цел да прекарат работната/учебната седмица.

Например от 27 септември до 1 октомври тя е разгласила пет хранения – които възлизат на обща стойност единствено 8,89 паунда (20,10 лева.).

Това бяха болонезе печива за 2,57 паунда (б.р.- 5,82 лева), каджунски ориз за 1,69 паунда (3,67 лева), вегетариански къс за 1,75 паунда (3,96 лева), чили кон карне за 1,66 паунда (3,66 лева) и вегетариански пици за 1,22 паунда (2,66 лева).

Тя споделя: " 10 паунда е най-ниската граница, съгласно мен. Не се и постанова да стартирате да изрязвате значими групи храни или да ядете по-малко,

Хора, повярвайте за 10 паунда може да се храните здравословно.

Майката за първи път започва своя Instagram, с цел да споделя хрумвания за храна за бебета и дребни деца през април 2020 година, когато осъзна, че поради пандемията родителите ще пропуснат групи за срещи и шерване на информация.

Пример за една от нейните предписания е по-долу. Тя показва и цените, които са от един от най-големите магазини във Англия - Aldi.

Спагети Болонезе:

Половин пакетче целина 14 пенса

Тънки  нарязани домати 28 пенса

500 гр пакет паста 65 пенса

Половин пакет кайма (250гр) 90 пенса

Обща цена = 2,57 паунда (прави 8 порции по 32 пенса на човек). Повтаряме в български лв. това са 5,82 лв.. Сами може да прецените дали за тези цени може да се намерят тези артикули в огромните магазини.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР