Песните за любовта не са чужди на музиката - всъщност

...
Песните за любовта не са чужди на музиката - всъщност
Коментари Харесай

Марша Хънт - музата, вдъхновила Мик Джагър за песента "Brown Sugar"

Песните за любовта не са непознати на музиката - в действителност любовта май е измежду главните й тематики. Но кои са действителните събития и персони, въодушевили едни от най-известните любовни песни в историята? Разказват от Ladyzone.bg в поредност от истории в тематиката " ".

Марша Хънт е една от тях. Името на класиката " Brown Sugar " на " Ролинг Стоунс " през годините е предизвиквала разнообразни тълкования, като съществуват две, от които музикалните специалисти напряко повдигат вежди от удивление - препратките към търговията с плебеи и използването на хероин… Защото истината за вдъхновението зад песента в началото се крие в тогавашната държанка на Мик Джагър - американската певица, актриса, писателка и модел Марша Хънт.

Мик Джагър и Марша Хънт имат къса и загадка връзка, която в действителност се оказва задоволително дълго, с цел да се снабдят с дъщеричка - Карис Джагър.

И въобще не е чудно, че Хънт въодушевява Джагър за една толкоз емблематична ария, каквато е " Brown Sugar " - в последна сметка Марша е лицето на истинския лондонски афиш на мюзикъл " Коса ", който се трансформира в иконичен за 70-те години на предишния век.

Това обаче не пречи на други да настояват, че точно те са вдъхновението зад песента. Какъвто е казусът на певицата Клаудия Ленеар, която декларира по Радио 4 на Би Би Си, че " Brown Sugar " в действителност е написана за нея, тъй като по това време тя излизала с Джагър… Това обаче не пречи на Хънт крепко да държи на версията, че песента най-вероятно е написана за нея.



Всъщност " Brown Sugar " провокира спорни мнения в обществото, когато излиза за първи път, точно тъй като разисква тематика за междурасовите взаимоотношения.

Но коя в Марша Хънт - дамата в живота на Мик Джагър, въодушевила го за песента? Вижте повече в.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР