Песните за любовта не са чужди на музиката - всъщност

...
Песните за любовта не са чужди на музиката - всъщност
Коментари Харесай

Кои са супермоделите, вдъхновили Били Джоел за песента "Uptown Girl"

Песните за любовта не са непознати на музиката - в действителност любовта май е измежду главните й тематики. Но кои са действителните събития и персони, въодушевили едни от най-известните любовни песни в историята? Разказват от Ladyzone.bg. в поредност от истории в тематиката " ".

Кристи Бринкли е знаменит супермодел, която за изненада на мнозина се омъжва за артиста Били Джоел през 1985 година А точно с хитовата си ария " Uptown Girl " той съумява да заключи на пръв взор тази " несъответстваща " връзка.

Въпреки че тази ария очевидно наподобява въодушевена от действителния живот на Джоел, самият той изяснява, че предисторията на " Uptown Girl " е надалеч по-сложна.

Песента стартира по-скоро като произведение от класическата музика, надалеч от звученето на поп шлагера, в който се трансформира. Вдъхновено от творбите на Лудвиг ван Бетовен, който Джоел счита за един от най-великите композитори на всички времена, в началото парчето " Uptown Girl " по-скоро има оперен привкус.

Но когато Джоел стартира да се мотае към Бринкли и другите си " градски " приятелки, това стартира да наподобява като идеалният сюжет на ария за любовта сред момче от работническата класа и... " Богаташко момиче ", както кръщава песента.

И по този начин, Джоел свързва класическото си произведение с описа си за живота на висшето общество на Бринкли, като прибавя " щипка " Франки Вали, с цел да получи " Uptown Girl ", която всички познаваме през днешния ден.



Джоел декларира в изявление пред Хауърд Стърн, че в началото е бил въодушевен и е озаглавил песента " Uptown Girls ", когато е бил заобиколен от тогавашната му другарка Ел Макферсън, Уитни Хюстън и бъдещата му брачна половинка Кристи Бринкли.

Вижте по какъв начин продължава историята на Били Джоел и " Uptown Girl " в.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР