Пещерата Кхао Луанг в Северен Тайланд, където в продължение на

...
Пещерата Кхао Луанг в Северен Тайланд, където в продължение на
Коментари Харесай

Пещерата в Тайланд, пленила дузина деца, става туристическа атракция

Пещерата Кхао Луанг в Северен Тайланд, където в продължение на повече от две седмици бяха заклещени 12 възпитаници и техния футболен треньор, ще бъде превърната в туристическа забележителност, обявиха от управата на националните паркове в Тайланд.
" Кризата към момента не е завършила изцяло и не бих желал да приказвам за работа, само че считам, че тук към този момент имаме една туристическа забележителност на международно равнище ", сподели заместник-директорът на тайландските паркове. Според него крайното решение ще бъде взето от Министерството на естествените запаси и отбрана на околната среда на Тайланд, съобщи БГНЕС.
Групата от 12 момчета на възраст сред 11 и 16 години и техният 25-годишен треньор по футбол влязоха прекомерно във вътрешността в Кхао Луанг на 23 юни, директно след следващата подготовка. Проливните дъждове обаче доведоха до повишение равнището на река, проникваща в пещеата, и заклещиха групата в една от пещерните зали.
Вчера, 10 юли, бяха избавени и последните останали заклещени невръстни футболисти. Всички 12 деца и техния треньор се намират в сигурност, откакто прекараха 18 дни в пещерата-капан. Те са признати в болница, защото имат зараза, ще бъдат изследвани и за други лечебни заведения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР