Пещера „Добростански бисер“ отваря за посетители на 10 юни. Това

...
Пещера „Добростански бисер“ отваря за посетители на 10 юни. Това
Коментари Харесай

Най-накрая! Пещерата “Добростански бисер“ отваря за посетители


Пещера „ Добростански бисер “ отваря за гости на 10 юни. Това се случва след над едномесечно закъснение, което бе породено поради приключването на договорните връзки с Регионалната ревизия на околната среда и водите (РИОСВ) - Пловдив.

Както TrafficNews.bg писа, обстановката бе невиждана, защото това се случва за първи път, откогато пещерата е обособена и обезопасена, с цел да приема туристи.

Пещерата се намира в Биосферен парк “Червената стена “, на 5 км от село Добростан и на 20 минути пешком от хижа Марциганица.„ Добростански бисер “ е единствената от доста пещери в региона, налична за туристи.

Работното време е от 9:00 до 18:00 часа през дните петък, събота, неделя, понеделник и вторник. Почивните дни са сряда и четвъртък.

Има опция обектът да работи и през почивните дни за група от 20 и повече гости по предварителна поръчка, направена не по-малко от 48 часа преди визитата. Индивидуалният билет коства 5 лева Входът за възпитаници, студенти и пенсионери е на цена 4 лв..

За проведени групи от по осем души входната такса също е от 4 лв.. Семействата и родители с деца се таксуват с общ билет - 12 лв.. Желаещите сказка заплащат: елементарна - общо 10 лева; профилирана - 12 лева; на британски език - 12 лв..

Тук може да видите и повече за разходката до пещерата и покрайнината:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР