Пещ в автобуса: Пътник измери 48,2 градуса в градския транспортПещ

...
Пещ в автобуса: Пътник измери 48,2 градуса в градския транспортПещ
Коментари Харесай

„Пещ” в автобуса: Пътник измери 48,2 градуса в градския транспорт

„ Пещ ” в рейса: Пътник мери 48,2 градуса в градския превоз

„ Пещ ” в рейса: 48,2 градуса бяха регистрирани в рейс на градския превоз в Пловдив, споделя фен на Нова тв. Става въпрос за автобус по линия номер 93.

След като предходната седмица в „ Здравей, България ” беше повдигната тематиката за високите температури в градския превоз, кметът на Пловдив Костадин Димитров съобщи, че общината е на ръба да приключи контракта с някои компании превозвачи, които обслужват линиите.

„ Сигналите на жителите стигат до общината. Проверки има. Само за оня ден те са повече от 100. Констатираме проблеми и постановяваме наказания. Има избрана процедура, посредством която ще удържим глобите от общинските обезщетения, които изискуем на превозвачите ”, разяснява в ефира на „ Здравей, България ” зам.-кметът по транспортната политика на Община Пловдив Савина Петкова.

По нейни думи от тестваните рейсове, малко над 30 фабрично нямат климатизация, макар че това е наложително изискване за градския превоз.

„ През миналата година са взети към 30 хиляди лв. наказания от превозвачите ”, изясни още Петкова.

Тя уточни, че жителите подават сигнали и за междуградските рейсове. „ Пловдив има сериозен проблем заради обстоятелството, че няма общински транспортьор. Изпълнителите на услугата са единствено частни. Когато са сключвани договорите по съответната социална поръчка, ние сме поискали да има климатици в рейсовете и към оня миг транспортните средства са отговаряли на изискванията ”, съобщи Петкова.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР