Пешеходната част на ул. Георги Кирков“ е разположена от Дупките“

...
Пешеходната част на ул. Георги Кирков“ е разположена от Дупките“
Коментари Харесай

Община Бургас ще обнови пешеходната част на ул. „Георги Кирков“

Пешеходната част на ул. „ Георги Кирков “ е ситуирана от „ Дупките “ (любимо място за срещи на едно предходно бургаско поколение) до пресечката с ул. „ Възраждане “.

В годините на късния социализъм тя бе една от най-популярните дестинации в града – поради огромния магазин за обувки, детския фризьорски салон и сладкарница „ Детски свят “, известна със своите пасти „ Мелничка “ и декоративното езерце с живи рибки.

С днешна дата амортизацията се е отразила на настилките и цялостния тип на уличката. Община Бургас предизвести ВиК, че има желание да я ремонтира и държавното сдружение към този момент работи на терен по своята част – замяна на старите тръби. След това ще започва същинската реорганизация. Общината планува тази част от улицата да си остане затворена за коли. Ще бъдат инсталирани нови настилки, в това число паваж. Ще има доста зеленина и ново осветяване.

През последните години Община Бургас обнови съвсем всички дребни улички към основните пешеходни „ Александровска “ и „ Богориди “. Тя продължава да разчита на партньорство с локалния бизнес, което да направи градския център още по-интересен и посещаван, по образеца на „ Капана “ в Пловдив.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР