Песента на женската музикална група Vesna, в която участва и

...
Песента на женската музикална група Vesna, в която участва и
Коментари Харесай

Евровизия 2023: Песен с българско участие достигна до големия финал на конкурса

Песента на женската музикална група Vesna, в която взе участие и българката Танита Янкова, ще бъде измежду един от кандидатите за победител на песенния конкурс " Евровизия ", откакто съумя да се класира за огромния край.

Изпълнението на " My Sister`s Crown " съумя да завоюва поддръжката на феновете в първия полуфинал от състезанието, който се организира във вторник вечерта в Ливърпул. Песента съставлява Чехия в тазгодишното издание на музикалното съревнование и е изпята на няколко езика, в това число британски, чешки, украински и даже български. В групата членуват изпълнителки от няколко славянски страни - Чехия, Словакия, България и Русия.

Освен Чехия до огромния край доближиха и други 9 страни. Сред тях е Швеция, която тази година се съставлява от " Tattoo " в осъществяване на Loreen, която завоюва " Евровизия " през 2012 година Тя е и един от любимците на букмейкърите за спечелването на състезанието дружно с Финландия, която също съумя да се класира напред.

В първия полуфинал се състезаваха общо 15 страни, само че напред не престават:
Хърватия: Let 3 - Mama ŠČ!Чехия: Vesna - My Sister`s CrownСърбия: Luke Black - Samo Mi Se SpavaФинландия: Käärijä - Cha Cha ChaИзраел: Noa Kirel - UnicornМолдова: Паша Парфени - Soarele Si LunaПортугалия: Mimicat - Ai CoraçãoШвеция: Loreen - TattooШвейцария: Remo Forrer - WatergunНорвегия: Алесандра - Queen Of Kings
За първи път резултатите от полуфиналите зависеха напълно от зрителския избор. Досега системата за гласоподаване включваше и гласовете на жури, само че те към този момент ще играят роля единствено на финалите. Променено е и правилото, че единствено участващите страни в състезанието могат да гласоподават - своят избор за полуфиналите и финала могат да дадат всички фенове по света.

Конкурсът се организира под мотото " Обединени от музиката " и се организира във Англия вместо в Украйна - която завоюва миналогодишното издание. По традиция страната победител има задачата да бъде хазаин на надпреварата, само че това не е допустимо поради войната.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР