Перу ще позволи на някои местни жители безплатен достъп до

...
Перу ще позволи на някои местни жители безплатен достъп до
Коментари Харесай

Разрешават частично посещенията на Мачу Пикчу

Перу ще разреши на някои локални поданици безвъзмезден достъп до Мачу Пикчу и други археологически обекти в опит да възобнови активността на своята туристическа промишленост, обявиха от държавното управление.

Министерството на търговията и туризма на южноамериканската страна съобщи пред Агенция Франс Прес, че този ход ще помогне за усилване на бранша, който се чака да загуби към 4 милиарда $ през тази година заради пандемията от ковид.

“За да активизираме туристическата активност, която е повлияна от разпространяването на COVID-19, би трябвало да се пригодим към новите форми на туризъм ”, споделиха от министерството.

Влизането в 55 археологически обекта, както и в 22 резервати и национални паркове в региона на тропическите гори на Амазонка, ще бъде гратис за чиновниците на обществената администрация, децата и пенсионерите сред юли и декември.

Правителството на Перу би трябвало да облекчи деветседмичната карантина на 24 май.

Повече от 1,5 милиона туристи, най-вече от чужбина са посетили каменната крепост Мачу Пикчу от 15-ти век през предходната година.

Досега в Перу са регистрирани повече от 2000 смъртни случаи, свързани с COVID-19, и близо 70 000 инфектирани от ковид, откакто първият случай беше открит на 6 март. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР