Перу отвори руините на древния град на инките Мачу Пикчу

...
Перу отвори руините на древния град на инките Мачу Пикчу
Коментари Харесай

Отвориха Мачу Пикчу за един-единствен турист

Перу отвори руините на античния град на инките Мачу Пикчу за един японски екскурзиант, чакал съвсем седем месеца, с цел да посети величествения обект на международното архитектурно завещание.

Джеси Катаяма трябвало да посети Мачу Пикчу през март, само че бил блокиран в южноамериканската страна по време на пандемията от ковид, оповестява BBC News.

Министърът на културата Алехандро Нейра съобщи, че господин Катаяма е получил достъп до руините след подаване на специфична молба, която написал до момента в който бил заставен да остане в град Агуас Калиентес.

Японецът стана първият клиент на културната забележителност от седем месеца насам. Древната крепост на инките - най-голямата туристическа атракция на Перу - се чака да бъде отворена още веднъж с понижен потенциал идващия месец.

 Първоначално Катаяма възнамерявал да остане в Перу няколко дни, с цел да може да прегледа издигнатата преди над 500 години крепост. Но разпоредбите и възбраните за пътешестване, наложени по време на пандемията от ковид, заклещили японския екскурзиант в страната близо 7 месеца.

" Той беше пристигнал в Перу с фантазията да успее да влезе в града ", изясни Нейра на виртуална конференция в понеделник.

На господин Катаяма бе позволено да влезе в руините в събота с ръководителя на парка, " с цел да може да сбъдне фантазията си, преди да се върне в страната си ", добави министърът.

Във видеоклип, записан на върха на планината Мачу Пикчу, екскурзиантът отпразнува дълго чаканото си посещаване.

" Тази обиколка е в действителност невероятна, благодаря ", сподели господин Катаяма.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР