Перспективите за увеличаване на инвестициите от САЩ у нас в

...
Перспективите за увеличаване на инвестициите от САЩ у нас в
Коментари Харесай

Президентът обсъди перспективи за увеличаване на инвестициите от САЩ у нас

Перспективите за увеличение на вложенията от Съединени американски щати у нас в сфери с висока добавена стойност, поощряване на младежките стратегии за бизнес образование и реализирането на повече общи планове в региона на цифровата съгласуваност в Източна Европа . Това разиска през днешния ден президентът Румен Радев с представители на Американската комерсиална камара в България, сплотяваща над 330 американски, български и мултинационални компании, които развиват икономическа активност у нас.

На срещата се посочи, че американските търговски камари в Европа са декларирали поддръжка за районната самодейност " Три морета " с Декларацията от Любляна през 2019 година и имат подготвеност да поддържат и българското й председателство следващата година.
 С 20 млн. евро участваме в самодейността Обновена
С 20 млн. евро участваме в самодейността " Три морета "

Това разгласи министър председателят Бойко Борисов

Целта на " Три морета " е да насърчи транспортната, енергийната и цифровата съгласуваност в Източна Европа, като част от общия европейски пазар. Редица високотехнологични компании от Съединени американски щати към този момент демонстрират интерес за партньорство и вложения в нейните рамки, показват от президентството.

Президентът акцентира, че икономическото и обществено доближаване в Европа е наложително изискване за устойчивото развиване на Европейски Съюз и изисква деен учебен и теоретичен продан.

По негови думи идното българско председателство на " Три морета " през 2021 година ще сложи фокус както върху транспортната и енергийна съгласуваност, по този начин и върху районния продан в образованието, науката и нововъведенията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР