Перспективите пред многостранната търговска система и възможностите за по-добро функциониране

...
Перспективите пред многостранната търговска система и възможностите за по-добро функциониране
Коментари Харесай

Търговските министри от ЕС залагат на водеща роля в СТО


Перспективите пред многостранната комерсиална система и опциите за по-добро действие на Световната комерсиална организация (СТО) разискаха на неофициално съвещание министрите, отговарящи за търговията в Европейски Съюз. Сред разискваните въпроси е и основаването на многостранен капиталов съд и предлагането за правилник за наблюдаване на директните задгранични вложения в Европейски Съюз.

Заседанието се организира под председателството на министъра на стопанската система Емил Караниколов, а в него присъединяване взе Сесилия Малмстрьом, комисар по въпросите на търговията, оповестиха от пресцентъра на Министерство на стопанската система.

Търговските министри се сплотиха към тезата, че Европейски Съюз би трябвало да играе водеща роля в Световната комерсиална организация, като отстоява една отворена, учредена на правила многостранна комерсиална система и се опълчва на всички опити тя да бъде отслабена.

Министърът на стопанската система Емил Караниколов уточни, че комерсиалната политика е главно обвързвана с повишение на конкурентоспособността на европейската стопанска система, а тя от своя страна способства за икономическия напредък и основаването на нови работни места.

На неофициалното съвещание министрите направиха обзор на настоящото положение на водените от Европейски Съюз договаряния по споразуменията за свободна търговия с Мексико и страните от Меркосур. По отношение на двустранните търговски съглашения участниците в съвещанието показаха вяра за позитивни резултати, защото договарянията навлизат в своя значим финален стадий.

По време на работния обяд министрите разискаха въпроси свързани със основаването на многостранен капиталов съд и предлагането за правилник за наблюдаване на директните задгранични вложения в Европейски Съюз. Отчетена беше и значимостта на предлагането за основаване на рамка за скрининг на директни задгранични вложения в Европейски Съюз и неговия резултат върху сигурността и опазването на публичния ред в Съюза.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР