Перспективата за постигане на реална стъпка напред в процеса на

...
Перспективата за постигане на реална стъпка напред в процеса на
Коментари Харесай

Зоран Заев идва на работно посещение у нас

Перспективата за реализиране на действителна стъпка напред в процеса на европейска интеграция на Република Северна Македония беше във фокуса на днешната среща сред премиера Зоран Заев и българския президент Румен Радев в края на срещата на върха на НАТО в Брюксел.

Премиерът Заев се контракти за посещаване в София, което би трябвало да се организира в идващите дни, осведомиха от пресслужбата на държавния ни глава.

Българският президент акцентира кардиналната и непрекъсната поддръжка за бъдещето на Република Северна Македония в Европейски Съюз, както и упованията на България за директен и деен политически разговор, посредством който да бъдат позволени откритите въпроси в двустранните връзки

„ И Румен Радев, и Зоран Заев подчертаха позитивния знак в връзките сред двете страни, който държавните глави на Република България и Република Северна Македония реализираха с общото си посещаване през май в Рим и Ватикана, с цел да отдадат респект на светите братя Кирил и Методий “, се споделя в известието.

На срещата беше подчертана общата воля за реализиране на устойчиви и необратими резултати в построяването на добросъседски връзки сред България и Северна Македония, с цел да се отговори на упованията на жителите и в двете страни.

Двустранното партньорство в региона на сигурността и защитата, както и опцията за разширение на съдействието в региона на военното образование и продан на курсанти сред двете страни, също бяха измежду тематиките, разисквани в Брюксел от премиера Заев и българския президент Радев.

На срещата участваха и заместител министър-председателят, отговарящ за европейските въпроси, Никола Димитров, министърът на външните работи Буяр Османи и министърът на защитата Радмила Шекеринска, както и министърът на защитата на Република България Георги Панайотов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР