Перспективата за масов транспорт с космически кораби все още е

...
Перспективата за масов транспорт с космически кораби все още е
Коментари Харесай

Японци разработиха концепция за градски космодрум

Перспективата за всеобщ превоз с галактически кораби към момента е въпрос на далечното бъдеще, само че японски архитекти към този момент са подготвили концептуално решение за общоприет градски космодрум. Проектът е показан единствено " на хартия ", само че японците са уверени, че в бъдеще доста градове ще имат собствен личен космодрум, предопределен да обслужва галактически туристи и пасажери.

Групата японски архитекти са от Асоциацията на галактическите пристанища на Япония (SPJ) и планът им е за футуристично четиристепенно галактическо пристанище, което ще бъде ситуирано на брега на Токийския залив. Концепцията за за градски космодрум е близка до оформлението на обичайните съвременни летища.
 Японци създадоха идея за градски космодрум

Има пътна връзка, свързваща космодрума с останалата част от града, а голям слънчев покрив е ситуиран над цялата структура. Той разрешава на космодрума да има вътрешни дворове, градини навън и „ даже аграрни земи с разнообразни размери, като в същото време обезпечава покрито публично пространство за хората “.

Две високи кули с аспект към космодрума са предопределени за политане и кацане на галактическите кораби. От горните етажи пасажерите и съпътстващите ги лица ще могат да следят изстрелването на галактически совалки, излизащи в орбита. Архитектите обезпечават и развлечение за чакащите пасажери. Има хотели, фитнес зали, аквариум, музей на изкуството и кино.

Към днешна дата японският космодрум е просто компютърно генериран рендер, само че SPJ се надява да вкара в деяние концепцията " ASAP " за развиване на туристическата промишленост в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР