Перспективата за евроатлантическа интеграция продължава да бъде ключов фактор за

...
Перспективата за евроатлантическа интеграция продължава да бъде ключов фактор за
Коментари Харесай

Пендаровски: Евроатлантическата интеграция - ключов фактор за стабилност на Западните Балкани

Перспективата за евроатлантическа интеграция продължава да бъде основен фактор за стабилността и развиването на демокрацията в района на Западните Балкани, съобщи през днешния ден на конгрес в Охрид президентът на Северна Македония Стево Пендаровски, съобщи МИА.

Той сподели, че страната желае да бъде освен официална членка на НАТО, само че и членка, която ще се грижи за по-широките провокации в областта на сигурността и интензивно ще поддържа световната сигурност.

На форума на тематика "Стратегически връзки и евроатлантически интеграции " Пендаровски посочи, че след поканата за участие в НАТО Северна Македония несъмнено е влезнала в по-спокойни води, само че е рано да се твърди, че провокациите са зад нея.

Тероризмът, религиозният екстремизъм, незаконната миграция, кибер офанзивите, хибридните войни няма да изчезнат. Размяната на информации и обединяването на ресурсите на страните членки и на страните сътрудници могат единствено да допринесат за по-добро справяне с провокациите, съобщи Стево Пендаровски в речта си пред форума в Охрид.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР