Персоналният състав на правителството след ротацията ще бъде предложен от

...
Персоналният състав на правителството след ротацията ще бъде предложен от
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Трябва да има коалиционни споразумение

Персоналният състав на държавното управление след ротацията ще бъде препоръчан от Мария Габриел . Това съобщи съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов в студиото на Нова телевизия, като той се надява ротацията през март да се случи " безболезнено и безпроблемно ". А и също и бързо, защото Атанасов съобщи, че Габриел още при приемането на мандата може да отиде при президента с цялостна директория. Освен това няма смисъл да се бави процесът.

За тази цел би трябвало да се направи взаимна оценка на цялото държавно управление и на работа на всеки един от министрите по настрана. Така Атанасов удостовери, че ще има съществени лични промени, само че отхвърли да разяснява поотделно което и да е име на министър.  Даде рамо обаче на вътрешния министър Калин Стоянов , чиято оставка от ПП/ДБ желаеха, само че в последните 1-2 месеца се вижда добра работа и развиване.
 Делян Пеевски се развихри и желае Тагарев да подаде компрометиран оставка
Делян Пеевски се развихри и желае Тагарев да подаде компрометиран оставка

Военният министър да поеме отговорност " за гафа ", настоя ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи

По думите му се разисква въпросът за сключване на съдружно съглашение, само че решение за това не е взето . В първата част от фактическата коалиция се е видяло се работи и какви проблеми пораждат, се постанова мнението, че е рационално да се сформира и документално съглашение. Налице е фактическа коалиция и това е видно ", съобщи Атанасов.

И напомни, че ще има и ротация на председателския пост в Народното събрание. Атанасов няма да се кандидатира за член на Конституционния съд и ще продължи да работи в Народното събрание, като по този начин загатна, че може и да е номинацията при ротацията за ръководител на Народно събрание.

Атанасов не се е отказал от желанието за промяна в службите за сигурност . " Там смяна е наложителна. Аз съм уверен, имам и индикации за това, че тази промяна ще стартира. Разговарял съм с представители на ГЕРБ и Движение за права и свободи - те са съгласни с това, което предлагаме ", посочи Атанасов.

Той сложи акцент, че в последния интервал на ръководство няма корупционни кавги. " Това беше една от задачите ни, когато създадохме актуалното болшинство, което да излъчи държавно управление ", съобщи Атанасов.

Два са целите съгласно Атанасов тази година - приемането ни в еврозоната и изборите за Европейски парламент. " Те са доста значими на фона на геополитическата обстановка в целия свят ", уточни депутатът.

Съпредседателят на " Демократична България " подлага на критика президента Румен Радев. " Той се държи като водач на опозиционна политическа мощ, която е изгубила властта. Бих споделил, че той е полупрезидент ", съобщи Атанасов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР