Персоналните компютри с Arm-процесори ще получат втори шанс тази година(снимка:

...
Персоналните компютри с Arm-процесори ще получат втори шанс тази година(снимка:
Коментари Харесай

РС пазарът е пред революция с нови чипове


Персоналните компютри с Arm-процесори ще получат втори късмет тази година
(снимка: Qualcomm)

Нови чипове на Qualcomm дават обещание същинска гражданска война на пазара за лични компютри. Компанията разгласи SoC (система на чип ) о т линиите Snapdragon X Elite и Snapdragon X Plus за компютри с Windows. Очаква се Arm-базираните PC най-накрая да заемат солидна пазарна ниша.

Qualcomm ще пусне Snapdragon X SoC за Windows преносими компютри тази година, давайки подтик на Arm и Windows компютрите. Очаква се не просто една платформа, а цяла линия. По-точно даже две.

Платформите ще бъдат разграничени на линии Snapdragon X Elite и Snapdragon X Plus. Съдейки по номенклатурата, първата ще бъде от по-висок клас. Досега са известни осем едночипови системи – по четири във всяка линия:

Това са каталожни номера, само че към момента чиповете нямат серийни имена. Техническите детайлности също са нищожни, цените за ОЕМ производителите не са оповестени.

Тази Snapdragon X Elite SoC дава обещание смяна в статуквото на районен съд пазара
(снимка: Qualcomm)

Известно е, че Snapdragon X Elite X1E80100 ще има 12 процесорни ядра (8+4) с периодичност 4,3 GHz. Тази настройка ще бъде оптималната за X Elite, само че X1E84100, съдейки по името му, ще има известно преимущество пред X1E80100. Вероятно и по-висока периодичност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР