Персонализиран подход за оптимално лечение според индивидуалния случай на всеки

...
Персонализиран подход за оптимално лечение според индивидуалния случай на всеки
Коментари Харесай

Какво казват Вашите гени за Вас?

Персонализиран метод за оптимално лекуване съгласно самостоятелния случай на всеки човек. Това е задачата на така наречен персонализирана медицина. С днешната дата персонализираната медицина, основана на ДНК разбор, към този момент над 10 години е налична у нас, като от нея всекидневно се възползват стотици пациенти.

Не тъкмо по този начин наподобяват нещата през 2007 година, когато - една от компаниите-пионери в персонализираната медицина довежда на българския пазар - първият неинвазивен пренатален (преди раждането) тест за определяне на генетични аномалии у плода още по-време на бременността.
Персонализираната медицина и генетичните проби у нас
Всичко стартира с огромното предпочитание на двама лекари акушер-гинеколози да дадат на бъдещите майки успокоение. Целта е да открият допустимо най-рано дали бъдещото бебе няма да е наранено от някои от Синдромите на Даун, Патау, Едуардс и други - генетични заболявания, които от време на време могат да бъдат засечени едвам в напреднала бременност.



Разработен и патентован в Германия Prenatest e безспорна иновация освен за България, само че и в Европа към оня миг. Официално той е първият неинвазивен пренатален тест (НИПТ) за определяне на генетични аномалии у плода в Европа с 99% акуратност и без риск от загуба на бременността и то още от 9-та гестационна седмица. Благодарение на достиженията на науката проучването разрешава да се изолира свободно циркулираща ДНК на плода от кръвна проба, взета от майката. И по този начин да се откри съществуването на упоменатите към този момент генетични аномалии. И въпреки у нас сходни нововъведения от време на време да идват със забавяне по отношение на други страни, с Prenatest за благополучие не става по този начин. За няколко години на българския пазар Prenatest се трансформира в нарицателно за НИПТ у нас.
Бъдещето е за персонализираната медицина
Голямото доверие и стотиците признателни пациенти дават мотив на екипа на НМ Дженомикс да се замисли за бъдещето. След триумфа с Prenatest следва внедряването и на още проби, ориентирани както към бременните дами, по този начин и към новородените. Това са първият неинвазивен пренатален тест за необятен набор от генетични аномалии и - скринингов тест за новородени разбори на 220 гена за 222 генетични болести, които подлежат на лекуване или повлияване посредством лекарства, промени в хранителния режим и разнообразни лечения.



Ползите, които генетичното тестване дава на пациентите и фактът, че може да помогне освен за лекуването, само че и за предварителната защита на голям брой положения и заболявания, кара екипът на НМ Дженомикс да си сложи още по-амбициозна задача и да разшири съществено портфолиото си, с цел да може да предложи персонализиран метод на процедура за съвсем всеки пациент.

Не след дълго компанията вкарва първият в България фармакогенетичен тест за установяване отговора на организма към разнообразни лекарства и назначението и/или усъвършенстването на лечението на пациенти с психиатрични диагнози . НМ Дженомикс прави значителен пробив и в онкологията. Компнаията разполага с богато портфолио от за определяне на генетична предразположеност към ракови болести, за потвърждаване на диагноза или избор на най-подходяща таргетна и/или химиотерапия при към този момент диагностицирани пациенти. Като тестванията Onco Deep, GenomeBreast, Onco Risk, хистопатологичен разбор в Германия и други Анализите на всички проучвания се организират във високотехнологични сертифицирани лаборатории в Европа и Съединени американски щати от квалифицирани експерти на най-високо равнище.
10 години и 6 500 Prenatest-a по-късно


След повече от десетилетие и хиляди удовлетворени пациенти през днешния ден НМ Дженомикс може да се похвали освен с доверието им, само че и с непрестанен блян да предложи повече и по-добри решения за здраве и пълностоен живот на своите клиенти. През 2020-та компанията стартира напълно нова продуктова линия проби за създаване на личен режим за хранете, спорт и грижа за кожата въз основата на ДНК разбор . Заедно с нея НМ Дженомикс обезпечава достъп и до голям брой други новаторски проби за пълностоен метод на живот като проучването .

Най-новият план на компанията е ориентиран към менталното и когнитивно здраве с продуктовата линия Brain Genomix, чиято задача е да подкрепи пациентите и техните лекуващи експерти да " разчетат " генетичната информация и да я употребяват напълно в помощ на предварителната защита, диагностиката и лекуването на редица болести като епилепсия, тревога, меланхолия и други психологични разстройства. Разберете всичко за НМ Дженомикс и предлаганите генетични проучвания .

Материалът е възложен от Дженомикс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР